Сьогодні Всесвітній день інформації

24102017Чи помічали ви, що практично кожне питання, що постає перед вами, має гарантовану відповідь завдяки різноманітним джерелам інформації. Унікальна можливість отримувати, аналізувати, ділитися інформацією є невід’ємною складовою сучасного суспільства. Цей процес набрав неабиякої швидкості та його вже не спинити. Людина отримала безліч нових технологій, за допомогою яких транслювання інформації можливе у віддаленому режимі в дуже великих обсягах і буквально в будь-яку точку планети та навіть за її межі.

«Хто володіє інформацією - той володіє світом», - більше двохсот років тому стверджував англійський банкір Натан Ротшильд. І його вислів актуальний, як ніколи! Світом рухає інформація. На даний момент щодня людина отримує інформацію, яка б уміщалася в 174 друкованих виданнях. Не дивлячись на це, ми знаходимося лише на початку інформаційної епохи. В майбутньому кількість даних тільки збільшуватиметься.

Отримана нами інформація впливає на нас по-різному: щось засмучує, щось радує, щось є дійсно корисним, але більшість речей, які ми чуємо, лише «завантажують» наш мозок. Тому дуже важливо в цьому стозі сіна інформації знайти ту саму голку, тобто те, що нам потрібно. Важливо, що за рідкісним винятком, достовірними є тільки офіційні джерела. Основними ж центрами інформації були і залишаються бібліотеки, які покликані збирати і зберігати всі можливі носії інформації та надавати доступ до цієї інформації користувачам, особливо науковцям, спеціалістам, фахівцям.

Отож, віднаходьте і користуйтеся інформацією! Це пришвидшує вирішення багатьох питань. Але робіть це виважено або користуйтеся послугами фахівців. Адже уміння знаходити потрібну інформацію у сучасному електронному світі - справжній вид мистецтва.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6386346
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2157
5480
11833
6359095
57089
87467
6386346

Ваш IP: 34.234.83.135
На сервері час : 2024-03-28 22:30:06
Счетчик joomla
return_links(3); ?>