Підтверджуємо кваліфікацію кухарів Харківської, Полтавської та підконтрольної частини Луганської областей

241685896 3011919759064318 1605995900715556814 n#кухар_неформальне_рівне_цпто
У рамках співпраці Державної служби зайнятості та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ розпочато роботу з оцінювання результатів неформального навчання кухарів різних регіонів України. Такий формат роботи дозволяє оперативно надати можливість робітникам отримати свідоцтва державного зразка, відтак, офіційно працевлаштуватися.
Один із найпотужніших закладів профтехосвіти служби зайнятості - Рівненський центр ПТО ДСЗ підписав угоду із німецькими партнерами та на базі свого навчально-виробничого комплексу у Рівному впродовж 2 місяців працюватиме із 24-ма претендентами - кухарями із Полтавщини, Харківщини і Луганщини.
Сьогодні свою роботу на кухні розпочали представниці Полтавщини. Людмила Сад (суп картопляний з бобовими, м’ясні биточки з картопляним пюре, риба в тісті, вареники з м’ясом, запіканка із сиру) та Тетяна Коршак (борщ червоний український, котлета рибна, сирники із сметаною, пельмені з маслом, картопляне пюре) готували відповідно до технологічних карт та презентували свої вироби кваліфікаційній комісії. Оцінювали професійні навички кухарок представники рівненських закладів
Олександр Жуковський (голова комісії, шеф-кухар); членкині комісії Людмила Севрук, Олена Самолюк (Рівненський кооперативний економіко-правовий фаховий коледж); Наталія Борисюк (Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі) та Вікторія Гербич (кухар, ресторан «Нью-Йорк-Стріт-Піца»).
зображення viber 2021 09 10 11 17 52 928 
зображення viber 2021 09 10 11 19 13 066241713905 3011919805730980 2103074298518412739 n
зображення viber 2021 09 10 11 20 05 019
Заступниця директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко коментує: «Ми маємо відмінний досвід оцінювання майстерності кухарів, адже із 2016 року видали свідоцтва державного зразка вже 141 кухарю України! Динамічна робота з підтвердження результатів неформального навчання кухарів – це сучасний формат співпраці із безробітними і закладами громадського харчування, адже ринок вимагає оперативного та кваліфікованого наповнення кадрами».
На порядку денному – насичена робота. Вже найближчим часом кваліфікаційна комісія працюватиме в РЦПТО ДСЗ із наступними претендентами на звання кваліфікований кухар!
#кухар_неформальне_рівне_цпто