Одне з двох: робота або власна справа

("Сім днів", 2 листопада 2017р.)РЦПТО 8

Майже стовідсотково гарантує працевлаштування своїм випускникам Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Можливо, комусь, зважаючи на нинішнє безробіття, у це важко повірити, але за випускниками Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості роботодавці вишиковуються в чергу. 

А інколи, як-от було на державній кваліфікаційній атестації слухачів-кухарів, їм доводиться відкрито конкурувати між собою, заохочуючи потенційних працівників кращими умовами праці та більшою зарплатою. До речі, нарозхват не тільки кухарі, а й фахівці решти професій сфери послуг та побутового обслуговування, які здобувають професію у навчальному відділенні Рівненського ЦПТО ДСЗ, що в Рівному на вулиці Івана Підкови, 17а. 

Про іспити майбутніх кухарів — у Віснику служби зайнятості

До заголовку 02(за матеріалами РТБ)

У сьогоднішньому випуску ми говоритимемо про можливості й умови, які створює ДСЗ для навчання безробітних. Мета цього навчання - підвищити конкурентоспроможність безробітного на регіональному ринку праці, працевлаштувати його за фахом.

Посилання на випуск.

 

 

 

Ці професії в найближчому часі стануть зовсім не потрібними. То які професії майбутнього?

 jobs of the future 6(за матеріалами Експрес online)

Технічний прогрес рухається семимильними кроками - роботизовані програми виконують щораз більше тих функцій, які ще донедавна виконувала людина. Ринок праці - одна зі сфер, яка зміниться найбільше завдяки розвитку науки, вважають аналітики, які представили доповідь "Future of Jobs" на Всесвітньому економічному форумі. Та не все так сумно: за підрахунками вчених Утрехтського університету та Центру європейських економічних досліджень ZEW, у Євросоюзі через роботизацію зникло 9,6 мільйона робочих місць, але водночас з'явилося 8,7 мільйона нових.

За сертифікатом «універсального солдата» ІТ-галузі – до навчального центру

(«Вісті Рівненщини», 27.10.2017 р.)

 до статті ІТБагато хто з нас стикався із ситуацією, коли в житті усе доводилося починати спочатку, насамперед, у професійному плані. Попередня професія стала неактуальною і неконкуренто­здатною, а вступати до вищого навчального закладу чи професійно-технічного училища вже, ніби, й запізно, а головне, – немає часу для навчання, яке розтягнеться на роки.

Тож дедалі більшої популярності  у світі та й в Україні набирає не лише дистанційне навчання, але й дистанційна робота, коли людина вдома може виконувати високооплачуване замовлення для потужної віт­чизняної чи закордонної фірми. Розвиток інформаційних технологій зробив це реальністю.

На іспиті кухарів роботодавці сперечалися щодо поданих страв, але були єдині в головному

DSCF0572Здається, ще ніколи державна кваліфікаційна атестація майбутніх кухарів у Рівненському центрі професійно - технічної освіти державної служби зайнятості не проходила так емоційно. Вчорашні безробітні із Житомирської та Рівненської областей, а нині випускники РЦПТО ДСЗ півроку навчалися за професією «Кухар» і нарешті продемонстрували свої знання і вміння. Присутніх членів кваліфікаційної комісії та запрошених роботодавців слухачі частували свинячими реберцями у вишневому соусі, свининою на грилі під винним соусом, «кільцями володаря», каштанами із сюрпризом, пловом «по-узбецьки» на свинині, штрудлем із грибною начинкою та славним українським борщем.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6387178
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
506
2483
12665
6359095
57921
87467
6387178

Ваш IP: 52.55.214.236
На сервері час : 2024-03-29 02:27:26
Счетчик joomla
return_links(3); ?>