23 серпня – свято патріотичне. Цього дня щороку Україна відзначає День державного прапора.
В усі часи у всіх країнах державний прапор був і залишається однією з найвищих і шанованих святинь. Він є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під жовто-блакитним стягом наш народ ще з часів Київської Держави йшов до проголошення самостійної України.
Саме свято засновано у 2004 році, але українському прапору набагато більше років. Жовто-блакитний стяг був ще у козачого війська в 1803 році, тобто за часів імперської Росії. А під час революції в Австрійській імперії Головна руська рада у Львові вперше використовувала жовто-синій прапор як прапор України. І було це у 1848 році.
Перше офіційне визнання синьо-жовтий прапор здобув 22 березня 1918 року – як офіційний прапор Української Народної Республіки.
23 серпня 1991 року саме синьо-жовтий прапор внесли депутати до зали Верховної Ради. Цей прапор як реліквія й досі зберігається у музеї Ради.
Державним прапором сучасної незалежної України синьо-жовтий прапор став 28 січня 1992 року.
Жовтий колір на ньому символізує пшеничні поля, а синій – то є небо над ними.
23 серпня 1991 року саме синьо-жовтий прапор внесли депутати до зали Верховної Ради. Цей прапор як реліквія й досі зберігається у музеї Ради.
Державним прапором сучасної незалежної України синьо-жовтий прапор став 28 січня 1992 року.
Державний прапор – це уособлення нашої незалежності, це наш дух, наша честь і наша слава. Тож нехай він надихає нас у нелегкій, але почесній справі розбудови нашої країни. Нехай своєю баготовіковою історією підтримує нас у повсякденні та надає впевненість у найкращому майбутньому України .
З Днем Державного прапору! Зичимо щастя, стабільності, добробуту та наснаги! Зі святом»
В арсеналі викладачів різноманітні ресурси для слухачів, які активно застосовуються з метою забезпечення якості навчання.
У сучасному світі, коли роль інформаційних технологій в навчальному процесі зростає, бібліотеки навчальних закладів не можуть ігнорувати дані тенденції. Соціально-економічна та інформаційна ситуація в Україні динамічно змінюється і вимагає постійних перетворень у процесі бібліотечно-інформаційного обслуговування, удосконалення методів і форм задоволення інформаційних потреб споживачів бібліотеки.
Використання сучасних електронних комунікацій в роботі бібліотеки Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості забезпечило їй принципово нову форму ділової взаємодії з слухачами та педагогічними працівниками. Адже бібліотека виконує функцію посередника в процесі донесення необхідної інформації до користувача.
Інформатизація бібліотеки, яка відбулася у 2008 році, створила нові можливості в обслуговуванні слухачів та педпрацівників забезпеченні доступності фонду. А головне це - максимальне використання світової скарбниці знань, створення можливостей виходу в інформаційний простір для забезпечення на сучасному рівні потреб користувачів в навчальній інформації.
Поза сумнівом, подорож - це єдина річ, з якою стаєш багатшим.
20 серпня розпочинається навчання слухачів за професією «Агент з організації туризму». Останнім часом простежується збільшення кількості бажаючих навчатися за цією цікавою професією, оскільки кількість людей, які хотіли б “побачити світ”, значно зросла. Для якісного задоволення їхніх потреб виникла необхідність у кваліфікованих фахівцях, які могли б повною мірою здійснити всі бажання клієнтів. Цими фахівцями і є агенти з організації туризму.
Аби належним чином задовольнити потреби клієнта, агенти з організації туризму повинні мати достатньо достовірної інформації про туристичні маршрути, екскурсійні послуги, умови проживання, харчування, ціни на додаткові послуги. Професійна діяльність туристичного агента потребує якісної підготовки з таких предметів, як, географія туризму, іноземна мова, основи інформатики, транспортне обслуговування, основи гостинності. Крім того, туристичному агенту потрібні високий рівень розвитку комунікативних і організаторських здібностей, урівноваженість, винахідливість, енергійність, ініціативність, емоційна стійкість, виразна дикція, грамотна мова.
Не секрет, що сьогодні громадське харчування потребує професіоналізму. Готувати їжу вміють практично усі. Але так важливо робити це смачно і звичайно дотримуючись технології приготування їжі. А ще не забувати про її гарний зовнішній вигляд.
Саме такими представили свої страви Шостак Юлія Олександрівна та Доскоч Яна Володимирівна під час неформального професійного навчання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
Для здобуття кваліфікації вони були направлені Володимир-Волинською міськрайонною філією.
У визначений термін кухарі успішно продемонстрували знання теорії та практичної роботи. На базі навчальної кухні-майстерні навчально-виробничого комплексу РЦПТО якісно, із строгим дотриманням рецептур та згідно технологічних карт, вони приготували різні страви.
Майстрині успішно підтвердили професійну кваліфікацію за професією «Кухар» 3 розряду. Олена Хомінавід імені членів атестаційної комісії привітала їх з успішною атестацією та вручила свідоцтва державного зразка за професією «Кухар» 3-го розряду.
Яна Володимирівна має намір з нового навчального року працювати кухарем у школі села Верба. Юлію Олександрівну чекають на роботу кухарем в школі села Жовтневе.
За направленнями Рівненського міського центру зайнятості та Полонської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості за напрямом «Практичний web-дизайн: проектування, створення та супроводження web-вузла» навчалися безробітні, які планують свій подальший шлях поєднати із створенням сайтів. У Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ такий курс передбачає вивчення основ створення сучасного, максимально зручного, чіткого, зрозумілого та завершеного ресурсу. Як прокоментував викладач навчального закладу Ігор Яроцький, впродовж 3-х місяців слухачі вивчали: графіку у веб-дизайні; HTML-верстку, CSS; основи технології JavaScript; додаткові технології веб-розробника (SASS/SCSS, Bootstrap, jQuery); основи PHP та MySQL; хостинг; ознайомилися із поняттям CMS.
Якими є сучасні вимоги замовників сайтів, які особливості контенту треба враховувати та наскільки сайт зручний для відвідувачів – ці та багато інших питань слухачі детально розглядали під час підготовки до підсумкового заняття.