Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни
Номер гарячої лінії Рівненського центру ПТО ДСЗ: 0800-600-635
ел.пошта cpto@cpto.rv.ua
контакт-центр Державної служби зайнятості:
+380 800 600 288
Перелік ліцензованих професій Рівненського центру ПТО ДСЗ
| Назва професії | Термін навчання, місяців |
| Професійно-технічне навчання | |
| Адміністратор | 5,6 |
| Бармен | 3,6 |
| Бляхар | 5 |
| Бондар | 6 |
| Верстатник деревообробних верстатів | 2,7 |
| Взуттьовик з ремонту взуття | 3,4 |
| Виробник художніх виробів з лози | 4,3 |
| Вишивальник | 3,7 |
| Візажист | 5 |
| В’язальник трикотажних виробів та полотна | 2,4 |
| Водій мототранспортних засобів, категорія А | 2 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія В | 2,4 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія С1 | 3,3 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія С | 3,3 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія ВЕ | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія СЕ | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія Д | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія С1Е | - |
| Діловод | 4,7 |
| Електрозварник ручного зварювання | 5,1 |
| Закрійник | 4,5 |
| Комплектувальник меблів | 1,9 |
| Косметик | 6 |
| Касир торговельного залу | 5,3 |
| Касир (на ПОУ) | 2,9 |
| Квіткар | 2,3 |
| Коваль ручного кування | 5 |
| Кухар | 3,8 |
| Кравець | 3,2 |
| Лицювальник-плиточник | 5 |
| Манікюрник | 3,4 |
| Машиніст (кочегар) котельні | 3,2 |
| Молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими | 3 |
| Муляр | 4,4 |
| Оператор комп’ютерної верстки | 5,2 |
| Оператор котельні | 4 |
| Офіціант | 5,5 |
| Педикюрник | 3,2 |
| Перукар (перукар-модельєр) | 4,9 |
| Покоївка | 3,6 |
| Продавець продовольчих товарів | 5 |
| Продавець непродовольчих товарів | 5,7 |
| Продавець (з лотка, на ринку) | 2,6 |
| Рихтувальник кузовів | 4,7 |
| Робітник зеленого будівництва | 2 |
| Секретар керівника (організації, підприємства, установи) | 5,6 |
| Слюсар-ремонтник | 5,5 |
| Слюсар з ремонту КТЗ | 5 |
| Столяр будівельний | 5 |
| Токар | 5,5 |
| Фрезерувальник | 5,2 |
| Швачка | 3 |
| Штукатур | 3,8 |
| Перепідготовка | |
| Бляхар | 2,8 |
| Бондар | 6 |
| Верстатник деревообробних верстатів | 2,7 |
| Взуттьовик з ремонту взуття | 2,9 |
| Виробник художніх виробів з лози | 4,3 |
| Вишивальник | 2,4 |
| В’язальник трикотажних виробів та полотна | 1,4 |
| Водій мототранспортних засобів, категорія А | 2 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія В | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія С1 | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія С | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія ВЕ | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія СЕ | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія Д | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія С1Е | - |
| Діловод | 2,9 |
| Закрійник | 2,8 |
| Комплектувальник меблів | 1,9 |
| Касир торговельного залу | 4,5 |
| Касир (на ПОУ) | 1,8 |
| Квіткар | 1,8 |
| Коваль ручного кування | 2,8 |
| Кравець | 3,2 |
| Кухар | 3,8 |
| ицювальник-плиточник | 5 |
| Майстер ресторанного обслуговування | 4,7 |
| Машиніст автогрейдера | 3 |
| Монтажник інформаційно-комунікаційного устаткування | 5,2 |
| Молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими | 3 |
| Муляр | 4,4 |
| Оператор комп’ютерної верстки | 5,2 |
| Оператор інформаційно-комунікаційних мереж | 5 |
| Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення | 5 |
| Покоївка | 3,6 |
| Продавець продовольчих товарів | 4 |
| Продавець непродовольчих товарів | 4 |
| Секретар керівника (організації, підприємства, установи) | 3,2 |
| Слюсар-ремонтник | 5,5 |
| Слюсар з ремонту КТЗ | 5 |
| Столяр будівельний | 5 |
| Токар | 5,5 |
| Штукатур | 3,8 |
| Підвищення кваліфікації | |
| Бармен | 3,6 |
| Бляхар | 3 |
| Бондар | 2 |
| Верстатник деревообробних верстатів | 3,6 |
| Верстатник широкого профілю | 3,8 |
| Взуттьовик з ремонту взуття | 1 |
| Виробник художніх виробів з лози | 3 |
| Вишивальник | 4,4 |
| В’язальник трикотажних виробів та полотна | 2,7 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія | 2,5 |
| Водій мототранспортних засобів, категорія А | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія В | - |
| Водій автотранспортних засобів, категорія С1 | 2,5 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія С | 2,5 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія ВЕ | 2,5 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія СЕ | 2,5 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія Д | 3 |
| Водій автотранспортних засобів, категорія С1Е | 2,5 |
| Закрійник | 4,3 |
| Комплектувальник меблів | 1,3 |
| Касир торговельного залу | 2,7 |
| Квіткар | 3 |
| Коваль ручного кування | 2,1 |
| Кондитер | 4,6 |
| Кравець | 5,4 |
| Лицювальник-плиточник | 2,7 |
| Манікюрник | 2,3 |
| Муляр | 2,7 |
| Оператор комп’ютерної верстки | 3,5 |
| Оператор котельні | 1,6 |
| Офіціант | 3,1 |
| Педикюрник | 1,7 |
| Перукар (перукар-модельєр) | 3,7 |
| Продавець продовольчих товарів | 2,7 |
| Продавець непродовольчих товарів | 3 |
| Рибовод (кваліфікований робітник) | 3,1 |
| Рихтувальник кузовів | 4,8 |
| Робітник зеленого будівництва | 0,9 |
| Слюсар-ремонтник | 2 |
| Слюсар з ремонту КТЗ | 3 |
| Столяр будівельний | 2,8 |
| Токар | 3,4 |
| Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, категорія А2 | 2 |
| Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, категорія В1 | 1,6 |
| Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, категорія В3 | 1,4 |
| Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, категорія С | 1,4 |
| Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, категорія D1 | 1,2 |
| Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, категорія Е1 | 1,2 |
| Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, категорія Е2 | 1,2 |
| Фрезерувальник | 3,4 |
| Штукатур | 2,3 |
Підвищення кваліфікації за освітніми програмами
для організації навчання Рівненського центру ПТО ДСЗ
| Напрями | Термін навчання, місяців |
| Використання інформаційних технологій у професійній діяльності | 0,30 |
| Комп’ютерна грамотність відповідно до Рамки цифрових компетентностей для громадян України | 0,30 |
| Створення додатків в середовищі Unity 3D на С# | 3,20 |
| Тестування програмного забезпечення | 2,10 |
| Організація обліку матеріальних цінностей з використанням комп’ютерних програм | 0,70 |
| Робота з програми комп’ютерної графіки «АutoCAD» та «АrchiCAD» | 3,20 |
| Практичний web-дизайн: проектування, створення та супроводження web-вузла | 3,20 |
| Створення тривимірної графіки у програмі «Autodesk 3ds МАХ» | 3,20 |
| Основи комп’ютерної графіки та web-дизайну | 2,20 |
| Сучасні технології обробки тестової та графічної інформації | 2,00 |
| Основи цифрової фотографії (для початківців) | 0,40 |
| Комп’ютеризований бухгалтерський облік | 1,10 |
| Керування БПЛА (дроном): теорія та практика | 0.20 |
| Керування агродроном під час виконання сільськогосподарських робіт | 0.20 |
| Виконання робіт на сучасних реєстраторах розрахункових операцій | 0,50 |
| Організація торгівлі будівельними, господарчими та електропобутовими товарами | 2,10 |
| Організація та технологія ведення торговельних процесів | 1,00 |
| Організація праці на підприємствах роздрібної торгівлі відповідно до нормативних вимог | 0,30 |
| Сучасні технології у мистецтві карвінгу | 0,50 |
| Сучасна теорія і практика організації харчування дітей в ЗОШ | 0,50 |
| Сучасна теорія та практика обслуговування гостей кафе, бару та ресторану (для барменів, кухарів) | 1,20 |
| Організація обслуговування відпочиваючих в санаторно-оздоровчих комплексах | 0,70 |
| Організація харчування дітей в санаторно-оздоровчих комплексах | 0,70 |
| Організація обслуговування відвідувачів в закладах громадського харчування | 0,50 |
| Організація обслуговування урочистих заходів в закладах ресторанного господарства (для кухарів) | 0,70 |
| Освоєння технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів із застосуванням автоматичних ліній | 2,10 |
| Новітні технології приготування кави та кавових напоїв | 0,40 |
| Сучасні технології приготування борошняних кондитерських виробів | 1,00 |
| Технології виготовлення твердих сирів | 0,30 |
| Впровадження нових технологій переробки, зберігання та консервування плодів та ягід на підприємстві АПК | 0,50 |
| Дотримання вимог охорони праці та гігієни в закладах дитячого харчування | 0,30 |
| Організація харчування в шкільних їдальнях та основи системи ХАССП (НАССР) | 0,30 |
| Вивчення нової техніки і прогресивних технологій вирощування та захисту основних сільськогосподарських культур | 0,30 |
| Технології виробництва основних видів сільськогосподарської продукції в особистих селянських господарствах | 0,30 |
| Сучасні технології підготовки полів та насіння сільськогосподарських культур до посіву. Посів (садіння), догляд та збирання врожаю | 0,50 |
| Нові технології вирощування сільськогосподарських культур з використанням сучасної сільгосптехніки | 0,30 |
| Сучасні технології та комплекс машин для вирощування основних сільськогосподарських культур (для трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва) | 0,50 |
| Технічне обслуговування і ремонт сучасної сільськогосподарської техніки | 0,50 |
| Засоби підвищення врожайності основних сільськогосподарських культур | 0,30 |
| Сучасні вимоги до організації та ведення робіт на підприємствах АПК | 0,60 |
| Технічна експлуатація машин, механізмів та обладнання при видобутку торфу (для механізаторів) | 1,00 |
| Основи овочівництва відкритого та закритого грунту | 0,50 |
| Нові технології обробки качанів кукурудзи | 0,30 |
| Сучасні технології збирання та зберігання кукурудзи на підприємствах АПК | 0,30 |
| Нові технології вирощування овочевих культур родини «Капустяні» | 0,30 |
| Новітні прогресивні технології обробітку посівів цукрового буряка | 0,50 |
| Нові технології вирощування хмелю на підприємствах АПК | 0,30 |
| Сучасні технології вирощування та обробки хмелю органічними речовинами | 0,50 |
| Технологія вирощування, догляду, зберігання та доробки шишок хмелю | 0,30 |
| Організація роботи на зернотоках | 0,50 |
| Технологія заготівлі та зберігання сіна на підприємствах АПК | 0,30 |
| Cучасні технології вирощування розсади та овочевих культур в умовах закритого та відкритого грунту | 0,50 |
| Технології вирощування плодово-ягідних культур та безпека проведення робіт | 0,50 |
| Догляд за садом у весняний період у фермерських господарствах | 0,30 |
| Догляд за бджолами і одержаною від них продукцією | 0,30 |
| Основи бджільництва | 1,10 |
| Розведення та вирощування прісноводної риби | 0,50 |
| Літньо-табірне утримання великої рогатої худоби | 0,30 |
| Новітні технології утримання великої рогатої худоби на підприємствах АПК | 0,30 |
| Вивчення сучасних технологій обробітку цикорію | 0,30 |
| Технологія вирощування біоенергетичних культур | 0,70 |
| Заготівля, збереження та здача в переробку цукросировини | 0,50 |
| Інтенсивні методи ведення тваринництва на підприємствах АПК | 0,30 |
| Догляд за великою рогатою худобою на тваринницьких фермах | 0,30 |
| Вирощування посадкового матеріалу: сіянців, саджанців та догляд за ними | 0,70 |
| Технологічні особливості робіт в лісовому господарстві | 0,30 |
| Посадка лісових культур та догляд за ними | 0,30 |
| Виконання підсобних робіт у сільському господарстві | 0,50 |
| Експлуатація і ремонт сільськогосподарської техніки | 0,30 |
| Заготівля та зберігання грибів та лісових ягід | 0,30 |
| Робітник на лісокультурних (лісогосподарських роботах) | 1,20 |
| Технологія вирощування овочів та безпека проведення робіт у тепличному господарстві | 0,50 |
| Вирощування лісових культур та безпека проведення лісокультурних робіт | 0,50 |
| Сучасні технології вирощування ягідних культур | 0,30 |
| Заготівля молочної сировини у населення | 0,30 |
| Сучасні технології посадки лісових культур та догляд за ними | 0,30 |
| Сезонне технічне обслуговування тракторів та сільськогосподарських машин | 1,00 |
| Сучасні технології підготовки насіння та захисту посівів на підприємствах АПК | 0,30 |
| Шляхи підвищення врожайності сільськогосподарських культур | 0,50 |
| Технології вирощування плодово-ягідних культур та аспекти органічного виробництва їх продукції | 0,50 |
| Технологія утримання та відгодівлі свиней | 0,50 |
| Правила відбору та підготовки корів до машинного доїння | 0,50 |
| Особливості вирощування озимого ріпаку | 0,30 |
| Сучасні підходи до захисту сільськогосподарських культур від шкідників | 0,30 |
| Навчання операторів котелень та машиністів кочегарів з будови та безпечної експлуатації парових та водогрійних котлів в обсязі виробничих інструкцій та інструкцій з охорони праці | 0,30 |
| Сучасні вимоги охорони праці на робочому місці | 0,30 |
| Безпечні методи та прийоми обслуговування котелень | 0,30 |
| Експлуатація сучасних видів великогабаритних транспортних засобів вітчизняного та закордонного виробництва | 0,50 |
| Експлуатація великогабаритного вантажного автотранспорту | 0,30 |
| Основи технології виробництва цегли | 0,30 |
| Сучасні технології виробництва глиняної та пресованої цегли | 0,50 |
| Сучасні технології виробництва глиняної та силікатної цегли | 0,50 |
| Технологія виробництва цегли з випаленої глини | 0,60 |
| Технологія виробництва цегли на сезонному цегельному заводі | 0,70 |
| Облік та збереження цукросировини на цукровому заводі | 0,30 |
| Технологічний контроль та аналіз у цукроварінні | 5,00 |
| Технологічні особливості виготовлення натуральних овочевих консервів на овочепереробних підприємствах | 0,30 |
| Технологічні особливості виконання фасувальних робіт | 0,50 |
| Технологічні особливості виробництва морозива | 0,30 |
| Сучасні технології та устаткування для виготовлення, формування та різання цегли | 0,50 |
| Сучасні технології виготовлення натуральних овочевих консервів | 0,70 |
| Технологічні особливості виробництва керамічної цегли | 0,50 |
| Технології виробництва цегли з випаленої глини та дотримання вимог охорони праці | 0,50 |
| Зернопереробка, виробництво круп і комбікормів | 0,30 |
| Організація праці на робочих місцях на підприємствах з переробки молока | 0,30 |
| Технології переробки риби та рибної продукції | 1,00 |
| Технологічні особливості виготовлення натуральних овочевих консервів на овочепереробних підприємствах | 0,30 |
| Техніка виконання бланшувальних та варильних робіт | 1,90 |
| Технологія обробки легкого одягу | 3,00 |
| Технологія обробки спеціального одягу | 3,00 |
| Технологія приготування напівфабрикатів з пісочного та вафельного тіста, виробництво сухарів та сухого печива | 0,50 |
| Новітні технології виконання мулярних, лицювальних та плиткових робіт | 0,50 |
| Сучасні технології оздоблювальних, лицювально-плиточних робіт | 2,10 |
| Новітні технології виконання мулярних робіт | 0,50 |
| Виконання підсобних робіт у будівельній галузі | 0,30 |
| Сучасні технології монтажу гіпсокартону | 0,70 |
| Монтажник віконних та дверних конструкцій | 0,40 |
| Особливості виконання робіт на сучасних деревообробних верстатах | 0,50 |
| Технологія збирання корпусних меблів | 0,30 |
| Виготовлення виробів з лози | 0,50 |
| Виготовлення арматури з бляхи | 1,30 |
| Ремонт і технічне обслуговування машин та устаткування промислового призначення | 0,50 |
| Технології обробки бурштину | 2,50 |
| Обробка природного каменю | 0,40 |
| Новітні технології швейного виробництва та художнього оздоблення одягу | 0,30 |
| Виготовлення одноразового одягу для хімічного захисту | 0,30 |
| Технологічні особливості пошиття одноразового медичного одягу | 0,50 |
| Технологія виготовлення та оздоблення матеріалів одягового та інтер’єрного призначення на сучасних видах швейного обладнання | 1,40 |
| Технологія виготовлення спецодягу | 1,50 |
| Використання сучасних інноваційних технологій при виготовленні швейних виробів | 2,00 |
| Використання сучасних технологій у швейному виробництві | 0,30 |
| Сучасні технології з косметології, макіяжу, візажу, перукарських послуг для салонів краси | 2,20 |
| Сучасні технології обслуговування клієнтів в салоні краси (манікюрні та педикюрні послуги | 3,20 |
| Сучасні технології обслуговування клієнтів в салоні краси (перукарські послуги) | 3,20 |
| Надання сучасних перукарських послуг | 3,20 |
| Техніка виконання сучасних чоловічих та жіночих стрижок | 1,70 |
| Надання соціальних послуг різним категоріям населення | 0,50 |
| Виконання робіт під час будівництва та ремонту автомобільних доріг | 0,30 |
| Сучасні технології ландшафтного дизайну, благоустрою та озеленення території | 1,40 |
| Підприємець-початківець | 0,50 |
| Порядок подачі електронної звітності та обсяг розрахункових операцій в органи ДПС | 0,30 |
| Соціальні робітники (для Товариства Червоного Хреста) | 0,50 |
| Виконання пакувальних робіт у складських приміщеннях | 0,50 |
| Сучасні технології в озелененні території | 0,30 |
| Розпочни власний бізнес: практичні аспекти діяльності | 0,50 |
| Надання соціальних послуг малозабезпеченим громадянам та людям похилого віку | 1,40 |
| Набуття наскрізних компетенцій, умінь та навичок, необхідних для виконання основних робочих функцій на підприємстві, в установі, організації | 1,00 |
| Організація надання психологічної допомоги у воєнний час | 0,30 |
| Основи ведення підприємницької діяльності | 0,20 |
| Організація роботи продавця у магазині | 0,50 |
| Монтаж радіоелектронної апаратури | 0,60 |
| Створення дизайнів комп’ютерної вишивки | 1,20 |
| Сучасні цифрові навички та офісні інструменти | 1,00 |
Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті https://www.cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0800-600-635 , ел.пошта cpto@cpto.rv.ua,
а також у Telegram Instagram Facebook YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +380442449504.