Для слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Швачка» весна розпочалася із важливого етапу професійної діяльності. Прийшовши у листопаді минулого року на заняття з використанням елементів дуальної форми навчання у Сарненське навчальне відділення, група активно вдосконалювала професійні навички на швейних підприємствах району і 1 березня впевнено склала державну кваліфікаційну атестацію.
Партнери навчального закладу, а в подальшому роботодавці випускників, забезпечили відмінні умови проходження виробничого навчання і виробничої практики. Частина слухачів працювала на сарненському виробництві ФОП Демчук Н.М. ТМ «Semejka», яке займається пошиттям головних уборів.
Виробниче навчання слухачів Олександрійського навчального відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості , що опановують професію тракториста-машиніста категорії А2, відбувається на базах роботодавців – партнерів навчального закладу. За словами старшого майстра Ірини Танасюк, керівники агрофірм радо прийняли у свої колективи майбутніх кваліфікованих трактористів, доручили їм відповідальні ділянки робіт, закріпили за кожним досвідченого наставника. Планову перевірку проходження виробничої практики слухачами Олександрійського навчального відділення вона провела разом із майстром виробничого навчання Павлом Поліщуком.
В особливому агроосередку – Державному підприємстві «Дослідне господарство «Тучинське» Науково-виробничого центру «Соя» Національної Академії аграрних наук України» у с. Тучин Гощанського району підвищують кваліфікацію слухачі Дмитро Вознюк та Віктор Стадник.
Фінансист за освітою, а нині безробітна Ольга Овчаренко із міста Миргород Полтавської області стала слухачкою Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Виробник художніх виробів з лози». Зареєструвавшись у Миргородській міськрайонній філії Полтавського обласного центру зайнятості, жінка почала вивчати пропозиції щодо нової роботи або навчання. І коли натрапила на інформацію про Рівненський ЦПТО та лозоплетіння, - не вагаючись зробила вибір.
Навчання слухачів Гощанського навчального відділення РЦПТО ДСЗ, а саме тут навчають мистецтву виробів із натуральної сировини, розпочалося наприкінці вересня минулого року і триватиме до червня поточного. Сьогодні у слухачів - виробниче навчання. Майбутні майстри вивчають техніку заготівлі, обробки і підготовки лози до роботи.
ФОРМУЄМО ГРУПИ СЛУХАЧІВ У БЕРЕЗНІ! ЗАПРОШУЄМО НА НАВЧАННЯ: У ГРУПАХ, ІНДИВІДУАЛЬНО, ЗА ВЛАСНІ КОШТИ, ЗА КОШТИ РОБОТОДАВЦЯ, ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ЕЛЕМЕНТІВ ДУАЛЬНОЇ ФОРМИ, З ВИКОРИСТАННЯМ ДИСТАНЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ.
Звертайтеся у базові центри зайнятості або у навчальний заклад:
0362 68 37 95.
Обирайте професію, здобувайте кваліфікацію та змінюйте життя на краще!
23 лютого на Львівщині, на базі Медичного реабілітаційного центру МВС України «Перлина Прикарпаття», відбулась державна кваліфікаційна атестація (ДКА) його працівників. Подія неординарна, адже «виїзну» атестацію на присвоєння кваліфікації «Офіціант» 3-го розряду вперше складали на базі лікувально-профілактичного закладу бальнеологічного курорту в м. Трускавець. Атестацію офіціантів проводили за участі директора Рівненського центру професійно-технічної освітидержавної служби зайнятості Володимира Псюка, методиста вищої категорії Раїси Ліхачової та куратора групи – майстра виробничого навчання Анатолія Шолодька.
Напередодні, до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості звернулося керівництво «Перлини Прикарпаття» - закладу, який забезпечує санаторно-курортне лікування та відпочинок не лише працівників МВС.
На навчальній кухні-лабораторії Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості особливе пожвавлення. Тут працюють слухачі - майбутні кухарі. Їм неабияк поталанило: сам шеф-кухар гастрокафе «LOK» Олександр Медведь опікується їхнім виробничим навчанням! Нова форма підготовки кваліфікованих робітників у РЦПТО ДСЗ – з використанням елементів дуальної форми навчання – затребувана і перспективна, адже дозволяє максимально влучно навчати слухачів для роботодавців та враховувати сучасні тенденції і вимоги ринку. Так, відоме рівненське гастрокафе спільно із навчальним закладом буквально «інвестують» у кухарів з тим, аби вже завтра поповнити свої кадри справжніми професіоналами, адаптованими до виробничого процесу.