Запрошуємо навчитися ландшафтному дизайну

P9040097Настання весни для багатьох людей пов’язане із початком робіт на земельних та присадибних ділянках. Звісно, вирощування городини – діяльність корисна у багатьох відношеннях, проте будь-яка господиня прагне не лише отримати врожай. Починаючи з перших теплих днів у дворах садиб розквітають різноманітні квіти, зеленіють декоративні  кущі, ліани, деревця. Правильно організований ландшафт милує око і радує серце. Щоправда, в Україні мало хто займається подібним озелененням професійно.

В європейських країнах, де і зародився ландшафтний дизайн, існує безліч його стилів, оскільки доглянуті парк, сад, газон або клумба – свідчення високого соціального статусу їх власників. Сьогодні це мистецтво приходить і до України.

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості надає безробітним та іншим громадянам унікальну можливість опанувати основи ландшафтного дизайну на базі Олександрійського навчального відділення. Тут для потреб майбутніх майстрів створена навчальна майстерня під відкритим небом –майданчик з клумбами, штучними водоймами, бесідками, спеціально облаштованим місцем для приготування страв на вогні.       

Для забезпечення навчального процесу закуповується усе необхідне: садженці, розсада, насіння, інструменти, матеріали. Це дуже суттєво, адже ландшафтний дизайн – дороговартісне ремесло, тому витрати на навчання у комерційному закладі можуть бути надто високими. В РЦПТО безробітні  мають можливість навчатися безкоштовно, інші громадяни  - за собівартістю.

 

         З огляду на залежність від сезонності протягом року навчальним закладом формується лише одна група, слухачі якої створюють новий витвір ландшафтного мистецтва на базі Олександрійського навчального відділення. Тому і бажаючі повідомляють про своє рішення навчатися заздалегідь, іноді за декілька місяців.  Цими днями завершується набір до групи слухачів за напрямом «Особливості робіт з ландшафтного дизайну, благоустрою та озеленення території». У навчальній програмі, розрахованій на 1,5 місяця, - вивчення архітектурно-ландшафтного проектування та ландшафтних робіт, грунтознавства, матеріалознавства, рослинознавства, основ дендрології та квітникарства, озеленення та благоустрою території.

До навчання слухачів залучаються досвідчені висококваліфіковані фахівці з цього напрямку. Закріпити теоретичні знання та практичні навички, набуті у навчальному закладі, слухачі курсів можуть під час проходження виробничого навчання у тресті зеленого господарства.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787512
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2573
2748
16476
6746389
95390
105507
6787512

Ваш IP: 3.17.77.161
На сервері час : 2024-07-27 14:13:41
return_links(3); ?>