Найкраща оцінка – запрошення на роботу

18 березня у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулась відкрита кваліфікаційна атестація слухачів групи закрійників, яка проходила у нетрадиційній формі. 

Члени атестаційної комісії, яку очолювала директор ательє „Шарм” Оксана Вавровська, та інші роботодавці, на виробничій базі яких слухачки центру проходили виробничу практику, представники обласного та Рівненського міського центрів зайнятості, слухачі групи „кравець”, яка на даний час навчається у ЦПТО ДСЗ, стали учасниками справжнього дійства. Вони мали можливість побачити та оцінити не лише різноманітні вироби, пошиті закрійницями (демонстрацію поясних, плечових, корсетних виробів та блузок різних моделей), але й найсучасніші способи їх оздоблення за допомогою новітніх технологій (комп’ютерної машинної вишивки, стразів, оздоблювальної тасьми, шовкових стрічок, бісеру та стеклярусу).

 

Крім того, у залі, в якій проходив кваліфікаційний іспит, були оформлені 4 виставки: „Україна... Весна... Великдень...” з тематичними рушниками, виготовленими за допомогою вишивальних машин з програмним забезпеченням; комплектів постільної білизни „Святковий затишок”, пошитими слухачками відповідно до навчальної програми; декоративних подушок „Казкові сни”, з неповторним оздобленням кожного виробу в різних техніках (настрочні та термоаплікації, пришивні стрази, стиль „пєчворк”, машинна вишивка, вшивні декоративні канти з галуна та органзи та ін). Особливо вразила присутніх виставка столової білизни „Краса та диво Рівненського льону”, на якій були представлені 6 комплектів столової білизни з серветками, оздоблених комп’ютерною вишивкою та різноманітними художніми строчками.

 

Під час нетрадиційного іспиту слухачі демонстрували членам комісії та запрошеним гостям майстер-класи з використання сучасного програмного забезпечення за професією, оздоблення виробів за допомогою комп’ютерних вишивальних машин. Особливо зацікавив членів комісії майстер-клас Світлани Лазарчук з декоративного складання серветок для столового набору білизни.

Знання та вміння усіх дев’яти випускниць центру були дуже високо оцінені членами атестаційної комісії, за її рішенням їм були видані свідоцтва державного зразка про присвоєння 4-ого кваліфікаційного розряду з професії закрійник, однак найкращу оцінку їм виставили роботодавці, які запропонували усім жінкам робочі місця в своїх ательє.

Так, Світлана Лазарчук та та Наталія Тищенко працюватимуть в ательє „Шарм” у Вавровської Оксани Миколаївни, Оксана Бондарчук, Вікторія Омельчук та Євгенія Жеброва – у фірмі „Сімпатекс” у Наконечної Ірини Миколаївни, Ірина Пінчук – в ательє „Класік” у Самчук Наталії Іванівни. Ці закрійниці під час проходження виробничої практики зуміли гарно зарекомендувати себе на своїх майбутніх робочих місцях. Інші випускниці групи також мають по декілька пропозицій від роботодавців та визначаються з місцем подальшого працевлаштування. 

Говорячи про таку високу ефективність професійного навчання безробітних цієї групи, неможливо недооцінити особистий внесок досвідченого майстра виробничого навчання Мирончук Оксани Миколаївни, яка не тільки передавала слухачам всю свою майстерність, але й тісно співпрацювала з замовниками робітничих кадрів з метою стовідсоткового працевлаштування своїх дорослих учнів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6385333
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1144
5480
10820
6359095
56076
87467
6385333

Ваш IP: 34.230.68.214
На сервері час : 2024-03-28 14:03:54
Счетчик joomla
return_links(3); ?>