Презентували навчальний заклад роботодавцям

dsc 0014 1 1374577953Ефективна підготовка кадрів неможлива без тісної співпраці навчального закладу із роботодавцями. Адже саме роботодавець може рекомендувати звернути увагу на певні технології і віяння у виробничому процесі, артикулювати вимоги не тільки професійного до рівня персоналу, але й до інших компетенцій. Тому РЦПТО постійно проводить заходи, спрямовані на посилення зв’язків із роботодавцями.

 

Днями відбувся черговий такий захід, під час якого можливості навчального відділення з підготовки фахівців туристичної сфери, готельного господарства та ресторанної справи презентували власникам та директорам готелів, ресторанів, барів, кафе з усіх куточків Рівненської області. Запрошені директорами районних центрів зайнятості, роботодавці сфери насамперед мали можливість оцінити рівень матеріально-технічної оснащеності під час короткої екскурсії закладом. Загалом із навчальним закладом ознайомилися 35 представників ресторанного бізнесу.

 

dsc 0974 1 1374578029

Потім заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко запросила гостей до навчального ресторану, де відбулася кваліфікаційна атестація слухачів за професією «бармен». Кожен з випускників представляв власний кваліфікаційний виріб – безалкогольний коктейль, який гості могли скуштувати.
Велику увагу привернули майстер-класи, проведені майстрами виробничого навчання та партнерами РЦПТО. Роботодавці могли оцінити елементи програм, за якими навчаються кондитери та кухарі. Світлана Рибачок презентувала техніку роботи із кондитерською мастикою, розповіла рецептуру її приготування, продемонструвала барвники та інструменти, які використовуються у роботі. Гості із великою зацікавленістю спостерігали за процесом виготовлення декоративної квітки з солодкого матеріалу. Із не меншим захопленням вони сприйняли презентацію можливостей кондитерського принтера, за допомогою якого торти та тістечка прикрашаються їстівними фотографіями та малюнками.
dsc 0958 1 1374578145

Естафету прийняла майстер виробничого навчання Наталія Тис. Вона представила присутнім техніку декоративного різьблення по овочах та фруктах – карвінг. Під час презентації гості дізналися про історію виникнення цього мистецтва, могли побачити інструменти, необхідні для виконання кулінарних шедеврів, засвоїли основні прийоми.
dsc 0004 1 1374577997

Наприкінці презентації партнер навчального закладу, роботодавець, компанія з організації виїзного обслуговування «Кульбаба» презентувала майстер-клас з кейтерінгу. Директор компанії Аліса Хагенбрух описала філософію гостьового бізнесу, яку повинна сповідувати успішна ресторація, особливості кейтерингової діяльності, потребу бізнесу в кваліфікованих кадрах. Під час її виступу працівники фірми на очах гостей організовували стилізований пікнік: зал був прикрашений тюками соломи, пледами, букетами. За 11 хвилин були зібрані, повністю сервіровані та накриті вишуканими закусками і винами фуршетні столи. Присутні високо оцінили професійний рівень виїзної ресторації.

Директор ОЦЗ Іван ткачук вручив свідоцтва державного зразка новоспеченим барменам та пам’ятні нагороди кращим випускникам.
По завершенню презентації працівники служби зайнятості та роботодавці у форматі круглого столу обговорили напрямки та можливості корисного співробітництва. Під час дискусії сторони висловили безліч цікавих ідей, які, за умови їх втілення, сприятимуть як подоланню безробіття в регіоні, так і бурхливому розвитку індустрії гостинності.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7831019
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1066
8363
9429
7796562
23331
134353
7831019

Ваш IP: 3.133.100.204
На сервері час : 2025-05-06 10:22:37
return_links(3); ?>