У 2013 році Рівненським центром професійно-технічної освіти ДСЗ розпочато процедуру атестації. 3 червня відбувся черговий етап атестації, під час якого експерти з навчальних закладів Рівного та області оцінювали рівень теоретичної та практичної підготовки слухачів за професіями «кухар», «кондитер», «бармен», «офіціант», «закрійник», «адміністратор», «манікюрник», «перукар (перукар-модельєр)».
Під час експертизи слухачі виконували два типи завдань: комплексні кваліфікаційні завдання з професійно-теоретичної підготовки та комплексні кваліфікаційні завдання з професійно-практичної підготовки для демонстрації засвоєних навичок та умінь. Під час захисту практичних робіт слухачі докладно пояснювали свої дії, застосовані методики, рецепти, технології. Вироби, виконані кондитерами, кухарями та бармена експертна комісія мала можливість продегустувати. Усі слухачі пройшли атестацію успішно.