Тут готують роботодавців

dscf4312 1 1368703310Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості не перший рік плідно співпрацює із волинськими колегами. Лише протягом 2013 року у навчальному закладі пройшли навчання 589 волинян. Однак є центри зайнятості які працюють максимально активно та ефективно. Один з них – Ківерцівський районний центр зайнятості, колектив якого у співпраці із РЦПТО ДСЗ організовує постійну підготовку груп безробітних за напрямом «Підприємець-початківець».

 

Директор Микола Музичук зізнається, що Ківерці – невеличке містечко, отже розраховувати на якісь інвестиції у розвиток виробництва з боку зовнішніх інвесторів не доводиться. Значить, слід підтримувати активних людей, які можуть не тільки забезпечувати роботою себе, але й створювати робочі місця у власних проектах для інших. З огляду на ці міркування до організації навчання підійшли дуже відповідально, насамперед в питаннях підбору викладачів.

Бізнес-планування безробітним читає Неля Кінах, викладач з Луцька, кандидат економічних наук. Основи обліку, оподаткування та звітності приватного підприємця – Микола Хамука, що має значний практичний та педагогічний досвід. Слухачі вражені рівнем компетенції викладачів, адже на будь-яке запитання стосовно підприємництва отримують вичерпну відповідь. Заняття проходять у комп’ютерному класі, спеціально облаштованому у приміщенні центру зайнятості. Такий підхід дає результат, адже лише за січень – квітень одноразову допомогу на відкриття власної справи у Ківерцівському РЦЗ отримали 45 безробітних. Для порівняння – Луцький МЦЗ, фахівці якого працюють із населенням обласного центру, за цей же період допоміг оформити підприємницьку діяльність 105 безробітним.

Особливо важливим працівники Ківерцівського РЦЗ вважають те, що спілкування із випускниками не припиняється після отримання ними одноразової допомоги. Вони часто відвідують центр зайнятості, щоб поділитися власним досвідом, порадитися про те, як краще вести власну справу. Микола Музичук особливо пишається тим фактом, що підприємці, які розпочали власний бізнес у класі Ківерцівського РЦЗ, стають роботодавцями для земляків, що стоять на обліку в центрі зайнятості.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787340
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2401
2748
16304
6746389
95218
105507
6787340

Ваш IP: 3.142.156.224
На сервері час : 2024-07-27 13:14:16
return_links(3); ?>