Рівненські майстри на Бурштиновому шляху

dscf1329 1 134078993623-25 червня 2012 року у Володимирці відбувся черговий етно-тур-фест «Бурштиновий шлях». Фестиваль проходить утретє і вже встиг здобути популярність серед жителів Рівненської та сусідніх областей. У програмі фестивалю – цікава мандрівка «Поліським трамваєм» - потягом вузькоколійки. Також гості можуть пізнати автентичний побут мешканців Полісся, насолоджуватися літніми пейзажами, взяти участь у туристично-спортивних акціях.

 

Рівненський центр професійно - технічної освіти ДСЗ готує безробітних за великим переліком професій, що мають безпосереднє відношення до туристичної справи, готельного та ресторанного господарства, традиційних народних промислів. Тому демонстрація майстер-класів жителям населених пунктів, через які пролягає маршрут етно-тур-фесту є логічним продовженням популяризації цих професій а також – потенціалу навчального закладу. Адже «Бурштиновий шлях» - промоційна подія, спрямована на приваблення потенційних туристів та інвесторів. Тому місцеві мешканці можуть створювати власні невеликі бізнеси, і професійне навчання – вагома складова успіху таких бізнесів.

 

У цьогорічному турі взяла участь солідна команда майстрів та слухачів навчального центру – заклад представляли 12 чоловік. Біля палаток РЦПТО відвідувачі фестивалю мали можливість спробувати різні види ремесел.
Майстер виробничого навчання з Гощанського відділення Сергій Торуля демонстрував прийоми ручного кування та консультував усіх, хто виявив бажання створити кований виріб власними руками. Цей майстер-клас надзвичайно зацікавив відвідувачів заходу – як чоловіків, так і жінок. Це й не дивно - адже коваль – персонаж, що є окрасою будь-якого туристичного комплексу. Він може працювати як популяризатором, що демонструє відвідувачам прийоми ковальського ремесла, так і виготовляти та реалізовувати сувеніри, які охоче купують туристи.

Валентина Голуб традиційно навчала охочих азам лозоплетіння. Для людини, яка не має достатньо коштів, щоб купувати дорогі матеріали та інструменти, цей вид майстрування – оптимальний. Адже у північних районах області нараховується більш ніж 20 видів лози, набори інструментів для обробітку якої коштують дуже недорого, а от купують лозові вироби охоче – особливо гості з Півдня та Сходу України, де лоза практично не росте.

Прийоми вишивання на комп’ютерній машинці демонструвала Ольга Давидова. Звичайно, ручна вишивка цінується набагато вище, проте майстри РЦПТО пояснюють, що техніки можна комбінувати – елементи, що не потребують творчого підходу, виконувати на машинці, а фантазійні деталі додавати вручну.

Ярослава Афанасенко – позаштатний майстер, що викладає безробітним перукарське мистецтво, вразила гостей виставкового містечка не тільки мистецтвом майстерно заплітати найскладніші коси. Вона з великим успіхом попрацювала моделлю для демонстрації національного костюму, виготовленого рівненськими майстрами ЦПТО.

Окрім цього, усі бажаючі могли придбати мед, який вперше отримано в Олександрійському навчальному відділенні на навчальній пасіці.
Участь фахівців РЦПТО в етно-фесті «Бурштиновий шлях» планувалася із тим, щоб продемонструвати жителям поліських сіл та містечок можливість здобути професію, що якнайкраще впишеться до стратегії розвитку туристичної галузі регіону. Адже зробити малу батьківщину цікавою, успішною і процвітаючою можна тільки разом. І робити це треба професійно.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6385724
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1535
5480
11211
6359095
56467
87467
6385724

Ваш IP: 35.173.233.176
На сервері час : 2024-03-28 17:58:19
Счетчик joomla
return_links(3); ?>