Виїзна акція у селі Селець

img 1130 1 1338885003Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості регулярно бере участь у виїзних акціях, що організовує обласний центр зайнятості. Ці акції надзвичайно корисні для популяризації робітничих професій. Мешканці відділених населених пунктів області мають можливість побачити демонстрацію професійних навичок під час майстер-класів і свідомо обрати професію.

 

29 травня слухачі та майстри центру взяли участь у виїзній акції , що проходила в селі Селець Дубровицького району. Презентовані професії були підібрані з урахуванням специфіки села. Майстер виробничого навчання Валентина Голуб демонструвала майстер-клас з лозоплетіння. Лоза – природній матеріал, що особливо часто зустрічається у Північних районах області. Саме тому лозоплетіння, що не потребує жодних першопочаткових інвестицій, може стати основою успішної само зайнятості.

 

Майстер виробничого навчання Анна Зотік та слухачки за професіями «перукар» і «манікюрник» виконували стрижки, зачіски та манікюр для усіх бажаючих. Особливою популярністю користувалося художнє плетіння кіс – надзвичайно модний у наш час прийом укладання волосся.
Неабиякою популярністю у глядачів користувалася палатка, де працювали ковалі – адже ця професія є затребуваною саме у селі. Та й ковальські вироби, виготовлені на високому професійному рівні, можуть бути реалізовані за досить високими цінами.

Оксана Мороз демонструвала присутнім можливості комп’ютерної вишивальної машинки. Цією технологією, та й навчанням за професіями «кравець» та «закрійник» цікавилися жінки – адже уміння шити та оздоблювати одяг власноруч – не абияка перевага.

Антоніна Лисенко, бібліотекар навчального закладу, консультувала відвідувачів щодо умов та можливостей отримання робітничої професії. Загалом виїзна акція пройшла успішно – жителі села отримали наочне уявлення про професії, яким навчають у центрі, багато хто з них зацікавився можливістю навчатися всерйоз. Представники колективу привезли з Дубровицького району гарні враження та отриманий корисний досвід.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6479041
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1319
2898
12205
6436083
80569
69298
6479041

Ваш IP: 18.116.13.113
На сервері час : 2024-04-26 17:58:25
return_links(3); ?>