Старт для майбутніх кутюр’є

sajjt 1 1322476842Аліна Рогульська з Рівного отримала престижну спеціальність, за освітою вона – менеджер готельних та туристичних комплексів. Одразу по закінченню коледжу дівчині не вдалося знайти роботу за здобутим фахом, але зараз Аліна вважає, що вийшло на краще. Зізнається, що навіть зраділа шансу зареєструватися у службі зайнятості, адже чула про високий рівень викладання та матеріально-технічного оснащення у ЦПТО давно. Про себе та навчання у закладі Аліна розповідає:

 

- Професія кравця, закрійника цікавила мене з самого дитинства, я шию та вишиваю, скільки пам’ятаю себе. Навіть шкільну форму для себе шила власноруч. Іноді снилося, що я стою за лаштунками престижного модного показу, оголошують мою колекцію і я виходжу на сцену як знаменитий модельєр. Звісно, такі вершини не досягаються за один день, але я вирішила не «закопувати власний талант у землю» і отримати освіту, що дозволила б мені розпочати кар’єру з професійного рівня. Думаю, що не помилилася, оскільки я, як самоучка, звикла виконувати операції «на око», не по технології, а тут довелося перенавчатися. Спочатку було важкувато, не одразу погоджуєшся із тим, що треба робити саме так, якщо можна зробити набагато простіше. Але зараз я розумію, що без цього навчання досягнути чогось більшого було б непросто.

 

Дуже вдячна майстрам виробничого навчання, адже тільки завдяки їхньому професіоналізмові професію можна опанувати в такий короткий термін. Той, хто прагне навчитися – навчиться обов’язково, принаймні на будь-які запитання отримає вичерпні відповіді. Важливо і те, що навчання відбувалося на високотехнологічному обладнанні – промислових машинках, оверлоках, вишивальній машині. Тепер розумію відмінності побутового обладнання від промислового, його переваги.

Це важливо, оскільки у майбутньому планую відкрити свій власний бутік. Індивідуальне пошиття мене не приваблює, хотілося б створити щось на зразок торговельної марки, а для цього потрібний цех. Можливо, якщо задумане вдасться - повернуся до центру ще раз – підвищити кваліфікаційний рівень та здобути професію закрійника.

Майстер виробничого навчання Оксана Мирончук стверджує, що хисту Аліни вистачить на те, щоб перетворити захоплення не тільки на бізнес, але й творчу самореалізацію. Принаймні, отримана професія завжди допоможе виглядати стильно, робити кращим життя власне та оточуючих. А кар’єра залежатиме від таланту, бажання вчитися чомусь новому та застосовувати ці знання на практиці.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6479638
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1916
2898
12802
6436083
81166
69298
6479638

Ваш IP: 3.138.174.95
На сервері час : 2024-04-26 23:56:37
return_links(3); ?>