Консультативна рада

bodrenko 1 132387493214 грудня у приміщенні навчально-виробничого комплексу ЦПТО з підготовки фахівців сфери туризму, готельного господарства та ресторанної справи відбулося засідання консультативної ради за участю роботодавців, преси, запрошених експертів та представників колективу РЦПТО. На засіданні головували роботодавець, директор ресторану «Фламінго» Софія Северинчук та представник керівництва РЦПТО Руслана Бодренко. Оскільки засідання консультативної ради саме за цими професіями відбувалося вперше, Руслана Бодренко з дозволу голови ради взяла на себе роль ведучого. У вступному слові вона розповіла присутнім про досвід, що на сьогоднішній день набув колектив закладу, та окреслила ті проблеми, у вирішенні яких могли б допомогти роботодавці.

 

Присутні представники закладів готельної сфери та ресторанної справи взяли активну участь у обговоренні поставлених питань. Так, директор готелю «Україна» Лідія Цомбар, порекомендувала додати до навчальних планів курс, що сприяв би нарощуванню комунікативного потенціалу слухачів, їхньої упевненості в собі. Адже готельний персонал, що має високий рівень кваліфікації, насамперед відрізняється умінням максимально докладно відповісти на питання гостя. Також пані Цомбар порадила активніше впроваджувати вивчення іноземних мов.

 

Представники ресторанних комплексів та кафе поділилися із присутніми майстрами виробничого навчання та методистами методологією обчислення норм виробничих витрат та норм часу на виконання фахівцем тих чи інших операцій. Окрім цього, ті з присутніх роботодавців, що надали випускникам ЦПТО робочі місця, відмітили високий рівень підготовки у стислі терміни.

Директор підприємства «Контур +» Тарас Крук презентував гостям створені на замовлення центру педагогічні засоби навчального призначення за професіями «кухар», «покоївка», «майстер ресторанного обслуговування». Руслана Бодренко наголосила, що застосування цієї технології навчання дозволяє значно підвищити темп викладання та рівень засвоєння матеріалу. Адже науково доведено, що екранна інформація краще засвоюється порівняно із книжковою та голосовою і запам’ятовується на 70%. Окрім цього, дорослі слухачі, як правило, не мають часу на повторення пройденого матеріалу дома, отже цей метод – оптимальний.

Захід завершився короткою екскурсією навчальними аудиторіями та майстернями для роботодавців і представників преси.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6387848
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1176
2483
13335
6359095
58591
87467
6387848

Ваш IP: 3.237.0.123
На сервері час : 2024-03-29 06:43:14
Счетчик joomla
return_links(3); ?>