Семінар-презентація

seminar-prezentacija 1 13158328688 вересня у приміщенні навчально-виробничого комплексу Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулися семінар-презентація «Можливості державної служби зайнятості щодо забезпечення потреби роботодавців у кваліфікованих працівниках» та прес-конференція директора обласного центру зайнятості Івана Ткачука.

 

На семінар-презентацію були запрошені роботодавці, які представляють готельно-ресторанний бізнес та сферу послуг на Рівненщині. Вони ознайомилися з навчальними майстернями, кабінетами та лабораторіями. Навчальні майстерні „Ресторан”, „Салон краси”, „Туристична фірма”, кухня-лабораторія з усіма необхідними цехами, кабінет автоматизації торговельних розрахунків, навчальні номери для підготовки покоївок, лінгафонний кабінет та інші обладнані найсучаснішим устаткуванням, мультимедійними комплексами, а під час навчання широко застосовуються інтерактивні технології.

 

Роботодавці пересвідчилися, що умови навчання максимально наближені до реальних умов сучасних закладів та відповідають європейським стандартам і вимогам. Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук, демонструючи можливості нового навчально-виробничого комплексу, зазначив, що професійне навчання дорослого населення має відбуватися з використанням найсучасніших методик та обладнання, бо тільки так можна підготувати висококваліфікованого працівника, який буде конкурентоспроможним на ринку праці та задовільнить вимоги роботодавця.

На семінарі перед присутніми виступили голова обласної ради Юрій Кічатий, секретар Рівненської міської ради Андрій Грещук, начальники управлінь Державного центру зайнятості Олена Сташенко та Наталія Шевченко, керівники підприємницьких структур-роботодавці Валентина Рижук та Людмила Шегера, директор центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Олександр Калюх.
seminar-prezentacija2 1 1316089590

Звертаючись до учасників семінару з вітальним словом, голова обласної ради Юрій Кічатий зазначив, що влада області покладає на новий комплекс чималі надії щодо підготовки кваліфікованого персоналу, особливо з огляду на проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу. Він також подякував Державному центру зайнятості, обласному центру зайнятості та будівельникам за пророблену роботу зі створення комплексу.

Під час прес-конференції директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук розповів журналістам про пріоритетні завдання служби зайнятості, перспективи подальшого розвитку і вдосконалення системи професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації дорослого населення. Про співпрацю зі службою зайнятості, зокрема у навчанні керівників та управителів ОСББ, говорив секретар Рівненської міськради Андрій Грещук. Окремі аспекти діяльності державної служби зайнятості висвітлили також начальники управлінь Державного центру зайнятості Наталія Шевченко та Олена Сташенко.
Відбулися також організаційні засідання Дорадчого комітету центру профтехосвіти та Консультативної ради за професіями сфери туризму, готельного господарства та ресторанної справи. До цих органів входять роботодавці – представники ринкоутворюючих підприємств області. Саме вони вносять свої пропозиції щодо створення та корегування навчальних планів і програм за професіями, різноманітними курсами підвищення кваліфікації та напрямками навчання. Завдяки тісній співпраці з роботодавцями забезпечується високий рівень працевлаштування випускників центру, який щорічно становить близько 90%.

Учасникам заходів цього дня було презентовано інформаційно-іміджеві видання «Працею осяяна земля» та «Професія успіху», які сприятимуть ознайомленню роботодавців, гостей краю, усієї громадськості з результатами діяльності обласної служби зайнятості, інвестиційною привабливістю Рівненщини, її працьовитими людьми, туристичними принадами та багатющою історією. Про основну ідею цих проектів розповів заслужений журналіст України, письменник Віктор Мазаний.

Завершився семінар-презентація іспитом випускників центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які здобували професію офіціанта. Вони продемонстрували роботодавцям та усім присутнім свої вміння і практичні навички. Вручаючи кваліфікаційні свідоцтва, директор обласного центру зайнятості сказав, що такі кваліфіковані працівники створюватимуть хорошу репутацію не тільки своїм роботодавцям, а й усій області та країні в цілому.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6477801
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
79
2898
10965
6436083
79329
69298
6477801

Ваш IP: 3.145.178.157
На сервері час : 2024-04-26 01:22:48
return_links(3); ?>