Робочий візит директора Державного центру зайнятості на Рівненщину

galitskiy1 1 130639663325 травня з робочим візитом на Рівненщині перебували директор Державного центру зайнятості, керівник виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Володимир Галицький, начальник фінансового управління ДЦЗ Олександр Сновидович, директор Київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин. Вони зустрілися із головою Рівненської облдержадміністрації Василем Берташем та головою обласної ради Юрієм Кічатим, заступниками голови облдержадміністрації Світланою Сад, Володимиром Новаком та Олексієм Губановим.

 

Голова облдержадміністрації запропонував директору Державного центру зайнятості оглянути майданчик для створення нової потужної бази центру професійно-технічної освіти – площі ДП НВО «Потенціал-ЕКО» (у минулому завод «Вузприлад», на якому виготовляли лабораторне обладнання для вищих навчальних закладів СРСР, об’єкт законсервовано у 2003 році). Володимир Галицький подякував керівництву області за ініціативу, яка допоможе виконати завдання Президента України щодо створення мережі центрів професійного навчання кваліфікованих робітників. За словами Василя Берташа, реалізація цього проекту слугуватиме людям та сприятиме розвитку економіки. А це, у свою чергу, підвищить інвестиційну привабливість області, адже служба зайнятості зможе навчати кадри для роботодавців на високотехнологічному устаткуванні. У разі передачі площ «Потенціал-ЕКО» у власність Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, повідомив Володимир Галицький, є можливість виділення на реконструкцію та оснащення центру профтехосвіти 150 мільйонів гривень. На цій базі можна буде перенавчати до п’яти тисяч безробітних не тільки з Рівненщини, але й сусідніх областей.

 

Потім у приміщенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулася нарада з питань підвищення ефективності роботи регіональної служби зайнятості. У ній взяли участь директор Державного центру зайнятості, керівник виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Володимир Галицький, голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ, голова обласної ради Юрій Кічатий, директор, заступники директора і начальники відділів обласного центру зайнятості, директори базових центрів зайнятості та керівництво центру профтехосвіти.

Виступ Володимира Галицького на нараді був присвячений проблемам підвищення рівня працевлаштування, методам заохочення безробітних до навчання та перекваліфікації, тісній співпраці із роботодавцями, зокрема, збільшенню обсягів професійного навчання на замовлення роботодавців. Окрім цього, Володимир Михайлович звернув увагу на специфіку ринку праці Рівненської області, порекомендувавши приділити особливу увагу навчанню професіям, які стосуються видобутку бурштину, базальту, граніту, а також професіям, які будуть затребувані протягом проведення Євро- 2012.

Голова облдержадміністрації Василь Берташ приділив увагу темі інвестиційної привабливості Рівненщини, потребі потенційних інвесторів у висококваліфікованих робітничих кадрах, швидкому їх навчанню та підвищенню кваліфікації. Голова ОДА також зазначив, що ці проблеми обласна влада буде вирішувати у тісній взаємодії з усіма структурами служби зайнятості.

Голова облради Юрій Кічатий подякував Державній службі зайнятості за дієву допомогу у соціально-економічному розвитку області, інвестиції, що вкладаються у розвиток служби та її навчальної бази. „Для нас важлива ця підтримка, - сказав голова обласної ради, - тому що ми усі виконуємо одне завдання, а саме, завдання розрядити соціальну напругу, щоб безробітних людей у нашій державі було якнайменше”.

Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук підсумував нараду, подякувавши гостям за інноваційні пропозиції, слушні зауваження та конструктивну критику. Він також зазначив, що колектив обласної служби зайнятості докладе усіх зусиль, щоб працевлаштування безробітних за допомогою служби мало переважаючий характер для місцевого ринку праці, а інвестори, усі роботодавці вчасно отримували персонал відповідного рівня кваліфікації.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6478024
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
302
2898
11188
6436083
79552
69298
6478024

Ваш IP: 52.14.224.197
На сервері час : 2024-04-26 03:06:37
return_links(3); ?>