Обери професію - сплануй майбутнє

20 квітня 2011 року Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості взяв участь у заході, організованому обласним та міським центрами зайнятості „Обери професію – сплануй майбутнє”. Захід, присвячений учнівській молоді Рівного та їхнім батькам, носив профорієнтаційне спрямування. Біля трьох тисяч учнів дев’ятих та одинадцятих класів Рівного мали змогу познайомитися із освітніми послугами, що їх надає Рівненський ЦПТО. На Театральній площі розмістилися майстер-класи, які знайомили відвідувачів із найбільш славетними професіями, представленими у Центрі. Так, школярі побачили на власні очі роботу ковалів ручного кування, верстатників деревообробних верстатів, отримали у подарунок зразки готових виробів. З цією метою на площі біля музично-драматичного театру були відтворені виробничі майстерні у мініатюрі, у яких протягом дня працювали майстри виробничого навчання Сергій Торуля, Зеновій Крошний та слухачі за професіями.

 

У іншому презентаційному павільйоні було представлено виставку кваліфікаційних виробів випускників, присвячену Великоднім святам. Тут можна було не тільки побачити готові вироби, але й попрацювати на швейній машинці із функцією комп’ютерної вишивки. Майстер виробничого навчання Оксана Мирончук допомагала зацікавленим створити власними руками подарунок на свята – вишиту великодню серветку.

 

Також усі бажаючі могли спробувати себе у мистецтві лозоплетіння – цей майстер-клас від Валентини Голуб викликав велику цікавість серед учнів. Підлітки із задоволенням вчилися плести великодні кошики.

Решту професій за допомогою мультимедійної презентації, відеофільмів, роздаткового матеріалу презентувала методист Оксана Зигалова.
Без перебільшень можна сказати, що проведений захід має велике соціальне значення. Адже у випадку, коли абітурієнт з тих чи інших причин не вступив до ВИШу, він може отримати робітничу професію. Рівненський центр професійно-технічної освіти формує для цієї групи слухачів ідеальні умови: малокомплектні групи, найсучасніша матеріально-технічна база, короткі порівняно із іншими навчальними закладами терміни навчання. Вигоди очевидні. Молода людина менш ніж за рік може отримати професію, котра залишиться у числі її набутків на усе життя, встигнути попрацювати за здобутою професією і зробити наступну спробу вступити до ВИШу.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6453058
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1585
2173
16974
6415669
54586
69298
6453058

Ваш IP: 3.138.114.38
На сервері час : 2024-04-19 08:49:44
return_links(3); ?>