Конкурс фахової майстерності

bodrenko-i-robotodavci 1 12922381947 грудня у Рівненському центрі професійно-технічної освіти розпочався конкурс фахової майстерності «Кращий за професією» по професіях «Закрійник» та «Кравець». Конкурс проходив у межах програми заходів, що присвячені двадцятиріччю з дня створення Державної служби зайнятості. Метою його проведення є створення умов для підвищення якості професійно-технічної освіти, стимулювання творчого самовдосконалення майбутніх працівників, розвитку творчої активності слухачів, активізації інтересу до поглибленого вивчення професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки та майстерності, пропаганди новітніх виробничих технологій, популяризація робітничих професій.
testi 1 1292245456Перший день розпочала заступник директора з виробничої частини Руслана Бодренко, яка оголосила програму та умови конкурсу, також слухачок проінструктували викладачі і майстри. Згодом групи склали тести на знання теоретичних основ. Другу половину дня було присвячено виконанню практичних завдань. Кравці виконували одне з найскладніших завдань для цього ступеню навчання – прорізну кишеню в рамку, закрійники демонстрували майстерність у крої, пошитті та оздобленні декоративних подушок.
Другий тур конкурсу профмайстерності був цілком присвячений виконанню практичних завдань.
Кравці виконували виробничі завдання для оцінювання професійних навичок і умінь: паралельні строчки по заданих геометричних лініях, машинні крайові шви.
rogovec-julija 1 1292245764Закрійники розпочали день зі складання «Паспорту замовлення», одного з турів конкурсу, що передбачає перевірку знань з психології та комунікаційних навичок, за матеріалами уроку «Психологічний стан замовника і закрійника», а також уміння правильно зняти мірки, визначитися із типом та кількістю необхідної тканини, відповідно оформити документ. Роль потенційних замовників виконували викладачі та майстри Центру. Отримавши відповідні дані, слухачки займалися побудовою базового виробу - спідниці. Незалежну експертну оцінку цій роботі дала роботодавець і голова журі Жанна Мартинюк.
julija-moskalik 1 1292245689Також було проведено тести на точне визначення необхідної кількості тканини згідно із фото і, нарешті, останній конкурс – оздоблення елементів виробів сучасною декоративною фурнітурою.
Потім конкурсантки в якості моделей демонстрували пошиті власноруч вироби.
Підведення підсумків та визначення переможців відбулося в актовій залі Центру в присутності журі, яке складалася з роботодавців, викладачів, майстрів Центру.
Слухачки, що навчаються за спеціальністю «Кравці», демонстрували комісії поясні вироби – спідниці та брюки.
ljudmila-plakas 1 1292245855Кращою за професією серед них було визнано Людмилу Плакас.
Друге місце посіла Юлія Москалик, третє – Олена Галайко.
Закрійники презентували більш складні у виконанні вироби – костюми та сукні.
Перемогу у конкурсі серед закрійників здобула Роговець Юлія, друге місце посіла Любчик Олена, на третьому – Юлія Кононець.
Заступник директора Центру з навчально-виробничої частини Руслана Бодренко вручила переможницям дипломи.
Роботодавці, включені до складу конкурсного журі, відзначили високий технологічний рівень виконання виробів, високі художні якості, мистецький, фантазійний підхід слухачок до виконання конкурсних завдань.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6385198
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1009
5480
10685
6359095
55941
87467
6385198

Ваш IP: 35.172.193.238
На сервері час : 2024-03-28 12:31:01
Счетчик joomla
return_links(3); ?>