Конкурс професійної майстерності

КОНКУРС ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВИЗНАЧИВ КРАЩИХ
СЕРЕД МАЙБУТНІХ РОБІТНИКІВ ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

14-15 червня 2010 року на базі Олександрійського навчального відділення, який розташований в мальовничому куточку Рівненщини, проходив конкурс професійної майстерності серед випускників центру професійно-технічної освіти, які здобували професію „Робітник фермерського господарства”

 

Конкурс проводився з метою підвищення рівня професійної підготовки, розвитку творчої активності слухачів, удосконалення організації та змісту навчання під час підготовки кваліфікованих робітників.

 

Програма конкурсу передбачала виконання завдань теоретичного та практичного турів.

В теоретичному турі, який відбувся 14 червня, слухачі виконували завдання з професійно-теоретичної підготовки, які передбачали перевірку знань з агротехнології, тваринництва, основ бджільництва, будови та ремонту тракторів та сільгоспмашин.

На практичному турі, який відбувся 15 червня 2010 року, були присутні досвідчені професіонали Мулявка Павло Арсентійович – директор ТОВ „Феникс М”, Поліщук Іван Васильович –голова КСП „Горинь”, Голоюх Сергій Миколайович – викладач, Миронець Сергій Дмитрович - позаштатний інструктор з водіння, Гаврилюк Іван Омелянович – завідуювач Сарненським навчальним відділенням. Конкурс відкрило керівництво центру професійно-технічної освіти. Перед учасниками конкурсу виступила Нікітюк Мирослава Антонівна - директор Рівненського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств. Вона розповіла про завдання фонду та його можливості щодо підтримки фермерів.

Завідувач Олександрійського навчального відділення Сидорець Олександр Васильович ознайомив учасників конкурсу з його умовами та представив членів журі.

Голова журі Поліщук І.В. вручив слухачам маршрутні листи і оголосив про початок змагання.

На першому етапі конкурсу перевірялись знання з правил дорожнього руху, який проводився за допомогою комп’ютерного тестування в лабораторії комп’ютерних технологій.

Після виконання теоретичних завдань було проведено перевірку набутих практичних навиків і вмінь з професії. Слухачі виконували почергово три практичних завдання: з водіння легкового автомобіля на автотренажері, з водіння вантажного автомобіля ГАЗ-33-07, яке виконувалось на майданчику з практичного водіння та з оранки на тракторі МТЗ-82 з плугом ЛАН-3-35 на навчальній ділянці ЦПТО ДСЗ.

Представники роботодавців з особливою увагою спостерігали за виконанням завдань з практичного водіння та за виконанням завдання з оранки грунту. Під час виконання завдання з оранки директор обласного центру зайнятості Ткачук І.Ф., особисто робив заміри глибини та якості оранки.

При оцінюванні роботи конкурсантів враховувались: зовнішній вигляд, дотримання правил техніки безпеки та дотримання норм технологічного процесу.
Після завершення виконання практичних завдань були підведені підсумки конкурсу та визначені переможці в кожному виді змагань.

За результатами підсумків переможцями стали слухачі: 1-е місце - Третяк Сергій Миколайович, 2-місце - Островський Олександр Леонідович, 3 місце - Вітряк Олександр Володимирович. Переможцям конкурсу були вручені дипломи першого та третього ступеню а також цінні подарунки.
Роботодавці, які були присутні на конкурсі, залишились задоволені рівнем теоретичних та практичних знань випускників.

Учасники конкурсу підтвердили знання відповідно до кваліфікаційної характеристики професії „Робітник фермерського господарства” 4 розряду. Головою кваліфікаційної комісії Поліщуком І.В. були видані свідоцтва державного зразка.

Директор Рівненського обласного центру зайнятості Ткачук І.Ф. привітав переможців конкурсу та побажав усім випускникам успішно реалізувати набуті професійні знання та навики на робочому місці.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6474231
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2352
1779
7395
6436083
75759
69298
6474231

Ваш IP: 3.144.172.115
На сервері час : 2024-04-24 20:21:00
return_links(3); ?>