На Фестиваль - по професію

У неділю, 6 червня, у Рівненському міському парку культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка відбувся Фестиваль робітничих професій, організаторами якого були управління освіти і науки облдержадміністрації та обласний центр зайнятості.

Під час Фестивалю працювала виставка-ярмарок виробів народного вжитку, експонатів професійно-технічних навчальних закладів області, демонструвалися моделі зачісок та святкового одягу, надавалися безкоштовні перукарські послуги. А на літній естраді показували свою майстерність художні колективи профтехосвіти.

 

На Фестивалі обласна служба зайнятості представила широкий спектр своїх послуг: працював мобільний центр зайнятості, надавалися консультації з працевлаштування, підбору працівників, професійного навчання, написання резюме, пошуку роботи за допомогою новітніх інформаційних технологій, проводилося тестування з метою вибору професії. За допомогою Інтернет-порталу державної служби зайнятості «Труд» (www.trud.gov.ua) охочі могли познайомитися з найбільшою базою вакансій в Україні, дізнатися про пропозиції роботи на Рівненщині.

 

Але найбільше глядачів було біля експозиції Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Майстер-класи з ковальства, лозоплетіння, столярної справи, вишивки, проведені викладачами та майстрами навчального закладу, наочно показали, яких умінь можна набути, опанувавши робітничу професію.

Зачаровано дивилися відвідувачі Фестивалю, як ковалі під керівництвом майстра виробничого навчання Сергія Торулі творили металеві дива: з розпеченого металу народжувалися підкови, квіти, равлики. А за порадами майстра Валентини Голуб навіть найменші змогли на очах у тат і мам виготовити свої перші плетені вироби – невеличкі кошички. Навколо ж майстринь Оксани Мирончук, Ольги Давидової, Лілії Давидюк не меншало тих, хто із захопленням спостерігав процес народження візерунків з використанням сучасних вишивальних машин. Тут же демонструвалися і прийоми ручної вишивки стрічками. Майстер виробничого навчання Зеновій Крошний з допомогою слухачів курсів показував процес роботи на деревообробних верстатах.

Під час Фестивалю гостям та колегам з професійно-технічних навчальних закладів було презентовано роботу творчої лабораторії дизайну і художнього проектування виробів одягового та інтер’єрного призначення. Робота лабораторії спрямована на розвиток творчих можливостей, ініціативи та дослідницьких навиків слухачів в період навчання. Крім того, у мобільному консультаційному пункті можна було ознайомитися з великим спектром навчальних послуг, які надає Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Організатори Фестивалю робітничих професій сподіваються, що такі заходи сприятимуть популяризації робітничих професій серед молоді.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6471784
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1684
3264
4948
6436083
73312
69298
6471784

Ваш IP: 3.15.6.77
На сервері час : 2024-04-23 21:58:59
return_links(3); ?>