Соціальні партнери допомагають у підготовці кваліфікованих кадрів

Нерідко трапляється так, що через обставини долі дорослим людям доводиться здобувати першу професійну освіту вже у зрілому віці. І тут на допомогу їм приходить служба зайнятості.

Прикладом цього є професійне навчання трьох безробітних жінок з Білогірського району Хмельницької області, які на замовлення роботодавця та під гарантоване працевлаштування протягом неповних двох місяців за індивідуальною формою здобували професію продавця у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

 

До професійної підготовки Валентини Скрильнікової з Ямполя, Надії Бець з с. Москалівка та Кабанової Світлани з с. Воробіївка навчальний заклад служби зайнятості залучив свого надійного партнера – Рівненську облспоживспілку. За сприяння заступника голови правління облспоживспілки з фінансової та кадрової політики Ганни Шлеюк професійне навчання безробітних хмельничанок було організоване на базі продовольчих магазинів Олександрійського споживчого товариства, яке очолює Наталія Котлевська.

 

Варто відзначити, що і Наталія Миколаївна й усі фахівці, які були залучені до професійного навчання безробітних жінок, поставилися до них з великою увагою та турботою, адже слухачки центру майже два місяці були відірвані від своїх домівок, де на них чекали сім’ї з дітьми (а у Надії Бець їх аж четверо). Жінки мешкали у рівненському гуртожитку, наданому службою зайнятості, та щодня разом з іншими слухачами Олександрійського навчального відділення Рівненського ЦПТО ДСЗ доїжджали автобусом навчального закладу до Олександрії і поверталися до Рівного.

Соціальні партнери допомагають у підготовці кваліфікованих кадрівПід час навчання слухачки опанували товарознавство продовольчих та непродовольчих товарів, основи бухгалтерського обліку, організацію та технологію торговельних процесів, техніку та механізацію торговельних розрахунків, а також психологію та етику ділових відносин. Вони навчилися приймати товари за кількістю та якістю, розпаковувати і розкладати товар, призначений для продажу, працювати з електронними вагами та касовими апаратами, відпускати товар покупцям тощо. 19 травня жінки пройшли кваліфікаційну атестацію та отримали свідоцтва державного зразка про присвоєння їм робітничої кваліфікації. Після іспиту вони висловили задоволення процесом навчання за індивідуальною формою та подякували тим, хто їх навчав, за ставлення до себе та професіоналізм.

Побажаємо випускницям центру успішної роботи за здобутою кваліфікацією, професійного зростання та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з нашими соціальними партнерами у підготовці кваліфікованих кадрів.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6558100
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1043
3459
4502
6532920
65340
94288
6558100

Ваш IP: 3.142.248.104
На сервері час : 2024-05-21 04:31:18
return_links(3); ?>