Отримали кваліфікацію – хочуть працювати

1 1 1270717381Напередодні Великодня у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завершилось навчання групи слухачів, які здобували кваліфікацію лицювальника-плиточника 3 розряду.

Протягом 4-х місяців безробітні жінки та чоловіки різного віку, направлені на навчання Рівненським районним центром зайнятості, сумлінно вивчали сучасні технології лицювальних робіт, матеріалознавство, будівельне креслення, основи електротехніки та охорону праці, відпрацьовували та удосконалювали практичні уміння та навички підготовки поверхонь під облицювання, укладання плитки на стіни, підлогу, а також проведення ремонтних робіт. Професійно-практична підготовка слухачів здійснювалась на уроках виробничого навчання, які проходили у будівельній майстерні центру, та під час проходження виробничої практики у ТзОВ „Тріанекс” (м. Рівне).

 

Державна кваліфікаційна комісія залишилась задоволеною рівнем професійних знань та практичної підготовки групи лицювальників-плиточників. Крім того, майже усі слухачі отримали Подяки від керівництва навчального закладу за особистий внесок у зміцнення матеріально-технічної бази навчального закладу.

 

Своїми враженнями про навчання у центрі поділилася Галина Литвин з смт Оржів (33 роки):
- Про можливість навчання за професією „лицювальник-плиточник” дізналася від фахівців центру зайнятості. У свій час, після закінчення Рівненського СПТУ№10 за професією „машиніст компресорних і насосних установок”, роботи за набутою кваліфікацією не знайшла, працювала різчиком шпону. Навчання в центрі дуже сподобалося. Вважаю, що недарма витратила час, тому що професія лицювальника-плиточника є, на мій погляд, на теперішній час досить актуальною.
3 1 1270719582

Тридцятирічна Любов Ткач з с. Олександрія не мала професії, тому їй доводилось працювати прибиральницею та мити столовий посуд у дитячому таборі „Сигнал”. Прийти на навчання до ЦПТО їй порадила сестра, яка раніше навчалася у центрі за професією „штукатур”. Про своє навчання та вибір професії випускниця центру говорить так:
- Все було добре, викладачі, серед яких Сікорська Лариса Іванівна, Пачебула Володимир Йосипович, Давидов Віктор Васильовий та ін. викладали доступно і зрозуміло. Особливо хочеться подякувати майстру виробничого навчання Дейнека Людмилі Петрівні, людині, яка має величезний досвід роботи у будівельній галузі та яка не шкодувала ані своїх зусиль, ані свого часу, щоб ми стали справжніми професіоналами. Тепер, коли я вже маю професію, буду рекомендувати іншим, щоб йшли на навчання, тому що в наш час отримати спеціальність або кваліфікацію безкоштовно дуже складно. Мені моя професія подобається, тому що вона дає можливість заробляти гроші.

Будемо сподіватися, що із настанням весняного тепла пожвавиться робота у будівельних організаціях та наші молоді лицювальники-плиточники обов’язково будуть працевлаштовані за набутою професією.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6388621
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1949
2483
14108
6359095
59364
87467
6388621

Ваш IP: 3.85.85.246
На сервері час : 2024-03-29 11:09:22
Счетчик joomla
return_links(3); ?>