Вона триватиме з 21 по 23 листопада. Свою експозицію на масштабному заході представив і Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
Найбільший навчальний заклад у системі профтехосвіти державної служби зайнятості пропонує сьогодні навчання за такою професією, як «Рибовод (кваліфікований робітник)». Завідувач Млинівського навчального відділення РЦПТО ДСЗ Анатолій Смалько презентує на виставці навчальну базу за даною професією, а також – загальну інформацію про освітні послуги центру.
Слухачі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Манікюрник» здобувають нові професійні знання та навички на майстер-класах від провідних фахівців. Днями в рівненському салоні «Women Service» вони ознайомилися із сучасною професійною продукцією та разом із своїми педагогами взяли участь у майстер-класі з підготовки нігтевої пластини до покриття. За словами майстра виробничого навчання РЦПТО ДСЗ Лілії Мельник, слухачі дізналися також про склад сучасних препаратів для манікюру. Викладач РЦПТО з матеріалознавства Анна Зотік задоволена заходом: «Відвідавши його, слухачі отримали не лише нові знання, але й нові комунікації, досвід, настрій та натхнення. Організатори створили доброзичливу атмосферу справжньої сім’ї, однодумців, команди. Професійно та доступно технолог Тетяна Гуппа представила новинки продукції, поділилася важливою професійною інформацією».
Як зауважила заступник директора Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Руслана Бодренко, позитивний досвід оцінювання результатів неформального навчання кухарів на базі РЦПТО ДСЗ став відомим уже далеко за межами Рівненської області. З початку року у навчальному закладі підтвердили свої професійні здібності 26 претендентів із різних регіонів, а з початку періоду оцінювання, з 2016 року, - 90 претендентів! «Для нас це цінний досвід та вагомі напрацювання. Приємно, що із трьох (Рівне, Одеса, Київ) навчальних закладів саме Рівненський ЦПТО ДСЗ користується особливою популярністю. Відмінна навчальна база, сучасні умови підготовки кухарів, досвідчений персонал дозволяють Центру активно та ефективно працювати у новому форматі, спрощуючи процедуру отримання документа державного зразка досвідченими кухарями», - коментує Руслана Володимирівна.
Професійний рибовод – гордість та майбутнє рибних господарств України! Короп, форель, осетрові – ці види риб завжди до вподоби українцям, а ефективне вирощування та правильний догляд за улюбленою прісноводною рибою – завдання кваліфікованого рибовода.
Професія «Рибовод (кваліфікований робітник)» - цікава та перспективна, вона дає можливість постійно вивчати життя промислових видів риб та нарощувати постачання цінного продукту споживачам. Сьогодні навчання майбутніх кваліфікованих робітників відбувається на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та спільно з рибними господарствами України. Разом із виробничою практикою воно триває 6,2 місяця.
Практика дозволяє максимально зрозуміти особливості вирощування холодноводних та тепловодних видів риб. Майбутні робітники спостерігають за нерестом, вивчають середовище ставків, види кормів, засоби захисту та лікування, а також дізнаються, як на практиці забезпечити необхідний приріст та якість продукції, запобігти хворобам риб.
В Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості звикли, що роботодавці ще під час навчання майбутніх токарів пропонують працевлаштування випускникам. Кваліфікований токар – на вагу золота, адже виконує важливі специфічні високоточні роботи. Сьогодні партнери навчального закладу - ФОП Воробей Іван Павлович (ремонтна база, м.Костопіль), ППФ «Ретра» (опалювальна техніка, м.Рівне) та ПрАТ «Костопільський завод скловиробів» задоволені новим поповненням. Сьогоднішні випускники навчалися за дуальною формою, тобто виробниче навчання і виробничу практику проходили на базах роботодавців.
Танчева Лілія, направлена до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Іваничівською районною філією Волинського обласного центру зайнятості для підтвердження результатів неформального навчання за професією «Кухар», добре впоралася із завданням.
За словами секретаря комісії з оцінювання результатів неформального навчання кухарів Ольги Гонти, жінка на навчальній кухні-майстерні РЦПТО продемонструвала відмінну організованість, добре адаптувалася до «тимчасового» робочого місця, спритно користувалася приладами, інвентарем, обладнанням, проявила акуратність та відповідальність. Оцінювали страви у навчальному ресторані. Її технологічна карта складалася із наступних страв: суп овочевий з бобовими, м’ясні битки із картопляним пюре, риба тушкована з овочами, пельмені, налисники солодкі з сиром.