На базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості професію «Візажист» здобувають безробітні із Рівного, Володимирецького, Здолбунівського та Рівненського районів.
Як повідомила супроводжуюча групи Анна Зотік, слухачі завзято опановують професійні знання та навички, активні на заняттях, ініціюють нові ідеї та обмінюються першим досвідом.
За 5 місяців професійного навчання і виробничої практики усі вона стануть кваліфікованими візажистами, достойно увіллються у творчі команди салонів краси або ж створять свою, власну справу.
У Рівненському центрі ПТО ДСЗ тривають зустрічі із безробітними області. Днями для групи із Рівненського району організували зустріч із професіями готельно-ресторанного господарства, сфери туризму та послуг. Свої двері гостинно відчинив навчально-виробничий комплекс, що у Рівному на вул. І.Підкови,17А. Старший майстер Олена Хоміна запропонувала гостям побувати у навчальних аудиторіях, спеціалізованих кабінетах, лабораторіях, майстернях, кондитерському цеху, навчальному ресторані, барі, Салоні краси... Потенційні слухачі освітнього закладу мали чудову нагоду поспостерігати за навчальним процесом у групах за професіями «Візажист» та «Кондитер». Цікаві, насичені заняття, доброзичлива, конструктивна атмосфера освітнього закладу зацікавили безробітних , вони дізналися про терміни навчання, виробничу практику, перспективи працевлаштування...
Найкращим провідником у світ будь-якої професії є безпосередній контакт із її представниками – досвідченими та майбутніми, котрі здобувають професійні знання. І такі зустрічі Рівненський центр ПТО ДСЗ активно пропагує, підтримує та вітає!
#відкриті_уроки_кондитери_рцпто
Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок свій відкритий урок у групі майбутніх кондитерів презентувала, як урок формування складних умінь. На базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру ПТО ДСЗ – у кондитерському цеху безробітні міста Рівного, Гощанського та Рівненського районів опановують важливі навички роботи, зокрема, із начинками. Приготування котлетної маси із м’яса та субпродуктів і формування напівфабрикатів і страв із неї - лише на перший погляд просте. Однак, для кваліфікованого кондитера важливими є усі деталі процесу – від вибору, підготовки продуктів до перекручування, додавання спецій… до, власне, готової маси. Поряд із вивченням технології приготування борошняних кондитерських виробів ця тема ще на крок наближає слухачів до майстерності.
Кінець лютого для безробітних Рівненщини та Хмельниччини, а нині випускників став початком нової трудової діяльності. 7,4 місяця тому вони прийшли на навчання до Олександрійського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ, аби здобути професію «Електрозварник ручного зварювання». Насичені заняття із досвідченими педагогами, відмінна навчальна база - Центр сучасних зварювальних технологій, тісні комунікації із роботодавцями дозволили ефективно опанувати нові, сучасні знання і навички. Головний підсумок навчання – пропозиції від партнерів освітнього закладу щодо подальшого офіційного працевлаштування.
Як поділився викладач Дмитро Зброжек, навчання електрозварників традиційно відбувається у два етапи: перша частина – підтвердження 2-го кваліфікаційного розряду (слухачі під час виробничої практики виконують зварювальні роботи покритим плавким електродом методом ММА), друга – підтвердження 3-го кваліфікаційного розряду (слухачі виконують зварювальні роботи покритим плавким електродом у вертикальному і горизонтальному просторових положеннях зварного шва, а також електродугове різання).
#підприємці_початківці_рівне_цпто
Двотижневі заняття підприємців-початківців, направлених на навчання до Рівненського центру ПТО ДСЗ Рівненським міським ЦЗ, Млинівською, Рівненською, Здолбунівською районними філіями Рівненського обласного ЦЗ, дозволили повноцінно вивчити основи бізнес-планування, маркетинг, податкове законодавство, основи ринкової економіки та яскраво, аргументовано і впевнено презентувати своє бачення розвитку власної справи. Серед тем, які обрали майбутні підприємці, - відкриття магазину молочної продукції, магазин-майстерня «Оптика», «Центр підтримки агробізнесу», магазин нижньої білизни, бізнес-план виробництва та продажу електронних плат для управління електрообігрівачами, консультаційні автопослуги, надання послуг з обслуговування та монтажу систем опалення, водопостачання та водовідведення, роздрібна торгівля комплектуючими.
Як зауважує заступниця директора РЦПТО Руслана Бодренко, нинішні проекти досить виважені та аргументовані, відображають нагальні потреби населення та готовність підприємців оперативно реагувати на запити ринку послуг навіть за умов непростої карантинної ситуації. Зокрема, вона відмітила актуальну та перспективну роботу Володимира Зеленчука (відкриття «Центру підтримки агробізнесу»).
#кухар_неформальне_навчання_оцінювання_рівне_цпто
Світлана Колужняк любить і вміє готувати. Жінка має вищу педагогічну освіту, досвід роботи продавцем, проте особливо вподобала кухарську справу. Аби офіційно працювати за професією кухаря, - звернулася до Чортківської районної філії Тернопільського ОЦЗ, і там порадили підтвердити результати неформального навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ.
Як повідомила старший майстер Олена Хоміна, на базі навчально-виробничого комплексу, що на вул. І.Підкови,17А у Рівному, претендентка у дводенний термін успішно склала кваліфікаційну атестацію. Тестові завдання жінка виконала першого дня, а на другий – працювала у навчальній кухні-лабораторії.