Навчалися працювати з вимушеними переселенцями та демобілізованими учасниками АТО

 

т-38 лютого 2016 року в Рівненському центрі професійно-технічної освіти держаної служби зайнятості за дорученням адміністрації для педагогічних працівників навчального закладу було  проведено психологічний  тренінг – семінар на тему «Психологічні  особливості слухачів -  демобілізованих учасників АТО та ВПО».

  Тренерами були запрошені психолог - волонтер  регіонального кризового центру,  Катерина Габріель  та Дружиніна Інна  - практичний  психолог, тренер  навчальних, особистісно-орієнтованих, тематичних та бізнес - тренінгів, оргконсультант,  член Рівненського обласного психотерапевтичного товариства та Української Спілки Психотерапевтів, кандидат психологічних наук, доктор філософії, доцент кафедри загальної психології та психодіагностики Рівненського державного гуманітарного університету.

 Учасники  тренінг - семінару моделювали різні ситуації з проявами посттравматичного синдрому та вчилися застосовувати методи його подолання. Психологи розповіли проте, як запобігти «емоційному вигоранню» слухачів та де шукати ресурс  аби цього не сталося. Вони навчали працівників РЦПТО ДСЗ як надавати першу психологічну допомогу слухачам, що мають посттравматичний синдром.

 Психологи Катерина Габріель та Інна Дружиніна,  які також працюють як психологи – волонтери з учасниками АТО і допомагають  впоратися з наслідками посттравматичного синдрому демобілізованим бійцям, розповіли про особливості світосприйняття цієї категорії людей.  Вони дали рекомендації щодо особливостей  спілкування з ними, а також надали інформацію, про організації, які можуть надати їм психологічну підтримку.

 Ірина Гарнага подякувала запрошеним за співпрацю та акцентувала увагу на тому, що адміністрація продовжить розпочату серію семінарів - тренінгів, з урахуванням питань, які можуть виникнути у педпрацівників навчального закладу  в процесі безпосередньої роботи з  слухачами, які були демобілізовані з АТО та ВПО. 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6492475
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2156
2853
5009
6466835
94003
69298
6492475

Ваш IP: 18.190.156.80
На сервері час : 2024-04-30 18:50:55
return_links(3); ?>