Волинські роботодавці оглянули навчальну базу своїх майбутніх працівників

WP 20160310 018І залишилися не лише задоволеними, але й відверто враженими рівнем підготовки майбутніх спеціалістів.


Оскільки на Волині подібної навчальної бази поки немає, то Рівненський ЦПТО приймає слухачів, направлених сусідніми центрами зайнятості (далі - ЦЗ). А давня співпраця Рівненського та Волинського обласних ЦЗ переконливо свідчить про високу затребуваність професійних кадрів із числа слухачів рівненського навчального закладу.

Сьогоднішню зустріч Ковельський міськрайонний ЦЗ за сприяння Волинського обласного ЦЗ ініціював для ковельських та турійських роботодавців у сфері готельно-ресторанного обслуговування. Разом із представниками тамтешніх центрів зайнятості останні мали чудову нагоду побувати в спеціалізованих навчальних приміщеннях, класах, лабораторіях, де слухачі опановують майбутні професії, вдосконалюють фах, де новому та прогресивному їх навчають досвідчені викладачі та майстри.


Із вступним словом до волинської делегації звернулася Руслана Бодренко, заступник директора РЦПТО з навчально-виробничої роботи. WP 20160310 015Вона зауважила, що Центр відсвяткував своє 20-річчя, і його послугами вже скористалися близько 90 тисяч осіб. Бодренко зупинилася на перевагах і особливостях навчання в РЦПТО: можливість як повноцінного, так і стислого навчання (3 місяці), безперервність навчального процесу (відсутність канікул), навчання в групах та індивідуальні заняття, дистанційне навчання (онлайн-уроки з досвідченим викладачем), оперативне реагування на сучасний ринок праці, розгалуженість навчальних відділень (в області працюють 5 районних НВ за різноманітними напрямами), кількість ліцензованих професій найбільша в Україні – 56. А з 2011 року в Рівному на вул. Підкови, 17а відкрито нову сучасну навчальну базу.
Знайомство із навчанням в РЦПТО відбулося у два етапи: навчальна база (НБ) на вул. Пирогова та навчально-виробничий комплекс (НВК) на вул. Підкови.
Екскурсію по НБ до виставки робіт флористів, майстерні швачок та лабораторії кравців - закрійників

провела Майя Сульжик, старший майстер WP 20160310 053. Безпосередньо про роботу закрійників розповіла викладач Поліна Долганська. Особливо відвідувачів вразив вишивальний комплекс, що дозволяє виконувати комп'ютерне оздоблення.


Навчальними класами та лабораторією для ІТ-шників гостей провів старший майстер Віктор Красовський.WP 20160310 081

 

Він відмітив, на сьогодні програміст – найбільш затребувана та оплачувана професія, тому слухачі по закінченні навчання, як правило, відразу працевлаштовуються. А рівень їх підготовки достатньо серйозний. Цьому сприяють потужно оснащені навчальні місця (3D - проектор, 3D – принтер, сучасна комп'ютерна техніка, прогресивні методи навчання). Переконливим було повідомлення і щодо обладнання в класах - від компанії Cisco.Увагу волинян привернув 3D – принтер, його можливості та принцип дії. Красовський зауважив, що до слухачів ІТ-напрямів вимоги доволі високі: вони повинні мати базову освіту та пройти тестування. На запитання, чи є труднощі із викладацькими кадрами, Віктор Ростиславович відповів, що викладачі Центру – штатні працівники з відмінним досвідом.
Далі гості знайомилися з лабораторією для вивчення 1С Бухгалтерії (викладач Лариса Середюк) та залою для занять підприємців-початківців. Саме в цих стінах народжуються відповідальні бухгалтери та цікаві реальні бізнес-плани. Волинські колеги поцікавилися, чи не складено ще бурштиновий бізнес-план.
Завітавши до НВК на вул. Підкови, 17а,  гості мали змогу відвідати гуртожиток готельного типу та познайомитися із процесом навчання фахівців готельно-ресторанної справи. Руслана Бодренко провела делегацію житловими кімнатами, спецкабінетом із професії « покоївка», кабінетом манікюру, косметології і макіяжу, салоном краси, робочим місцем адміністратора готелю, навчальною кімнатою туристичної фірми, бармена, кабінетом з автоматизації торгових розрахунків, лінгафонним кабінетом, ресторанною залою, кухонними приміщеннями. До слова, перукарській справі (майстер виробничого навчання Анна Зотік) в Центрі вже навчилися 533 особи із Волині та більше тисячі осіб – із Хмельниччини. Майбутні майстри - перукарі вдало конкурують на різноманітних спеціалізованих заходах («Бурштинові зорі», «Снігова королева», «Кришталевий янгол»).
Насамкінець можна сказати, що і волинські колеги із центрів зайнятості, і роботодавці із волинських районів, і представники РЦПТО впевнено дивляться у майбутнє, сміливо будують співпрацю, роблять високу ставку на здорову економіку країни та затребуваність високопрофесійних кадрів із числа нинішніх безробітних. Працювати є над чим, і нинішня зустріч – це початок нової плідної співпраці.

{gallery galereya/volin_gotel|Більше фото}

 

 

 

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6488817
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1351
1126
1351
6466835
90345
69298
6488817

Ваш IP: 3.144.230.82
На сервері час : 2024-04-29 12:57:59
return_links(3); ?>