Адміністратор як універсальний солдат або Заговори, щоб я тебе побачив!

на головнуЗнаменитий вислів Сократа «червоною» стрічкою пройшов через усі презентації слухачів групи «Адміністратор», котрі 17 березня проходили державну кваліфікаційну атестацію в Рівненському НВК на вул. Підкови, 17а. І хоча у кожної випускниці була своя чітка позиція щодо майбутньої професії, усі вони одним із головних предметів під час свого навчання вважають «Українське ділове мовлення і редагування службових документів».

Іспит складали слухачі, направлені Рівненським районним, Рівненським міським та Кузнецовським районним центрами зайнятості. Серед присутніх були директор РЦПТО Володимир Псюк, заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко, старший майстер Рівненського навчального відділення Олена Хоміна, викладач Оксана Іщук, майстер Інна Лугова, а також запрошені роботодавці: Антоніна Стафійчук, представник ресторану «Турист»; Олена Губницька з «Турагенції Губницького»; представник готельно-ресторанного комплексу «Орлан», Руслана Гойденко – в минулому слухачка НВК, нині підприємець та Аліса Хагенбрух з кейтерингової компанії «Кульбаба».

роботодавціУсі слухачі, окрім відповідей за білетами, підготували власні відеопрезентації. Таким чином, роботодавці отримали повну інформацію про кожного потенційного робітника. Слухачі одноголосно визнали, що багатогранне навчання в НВК було не лише корисним, але й цікавим: екскурсії до рівненських готельно-ресторанних закладів - «Турист», «Орлан», «Підкова», «4 х 4», «Айвенго» та зустрічі з видатними адміністраторами Рівного, відвідування обласної бібліотеки ім. Короленка, зокрема знайомство із новинками літератури та тематичними заходами. А виробнича практика дозволила сповна зрозуміти усі нюанси майбутньої професії.

Ф 1

Рівнянка Анна Грушинець описала, як здобувала навички роботи адміністратора в навчальних майстернях, як на практиці вчилася слідкувати за порядком. До речі, дівчина вже обрала місце майбутньої роботи – ресторан «Турист».

Ірина Іщук зауважила, що навчання дає слухачам не лише професійні навики, але й загалом Іщук Іринаготує до життя, адже викладачі навчають комунікаціям із оточуючими та акуратності. Тетяна Данчук вирішила змінити фах ще працюючи продавцем в «Сільпо». Їй подобається, як адміністратор слідкує за усім, організовує роботу та презентує заклад. Корисною для неї стала зустріч із старшим адміністратором готелю «4 х 4» та виробнича практика в супермаркеті «Добробут».

ф 3
Юлія Дмитрук вважає, що саме зустріч клієнта із адміністратором вплине на його загальне враження про заклад. Після відвідування салону краси «Елітіс» Юлія зрозуміла, що тут їй подобається найбільше.

Лапуга

Ірина Лапуга після декретної відпустки вирішила змінити професію. Складність навчання полягала в тому, що Ірина тривалий час проживала в Росії, і практично не розмовляла українською. Але її наполегливість, відмінна навчальна база НВК, а також українські книги обласної бібліотеки допомогли Ірині, і на іспиті вона відповідала грамотно та впевнено. Ірина гарно відгукувалася про атмосферу в НВК, професійний викладацький підхід до кожного слухача та відмітила, що найбільше їй до душі готельна справа. Саме дарувати людям комфорт, знаходити до кожного індивідуальний підхід, сприяти поверненню відвідувачів до її закладу – найбільша мрія Ірини.

Я ЯковишинаЯна Яковишина давно цікавилася професією адміністратора, тому й подалася на навчання. На думку дівчини, жодна установа не може функціонувати без розпорядника. 5-місячне навчання, на думку Яни, термін невеликий, проте здобуті знання і практичні навички максимально застосує в роботі. І найближчим часом її запрошують на співбесіду в ТЦ «МЕТРО».

Ольга Літвінчук представила цікаву презентацію, а роботу адміністратора назвала індустрією гостинності. Виробнича практика в компанії «Ямуна» завершилася для неї успішним працевлаштуванням.ф 2

Бодренко запитує

 

На запитання Руслани Бодренко про конфліктні ситуації слухачі відповіли, що потрібно максимально зрозуміти та задовольнити запити клієнта, віднаходити найкраще вирішення спірних питань. Адміністратор, на їхню думку, має бути хорошим психологом, мати відмінну реакцію та високу стресостійкість.

 

 Володимир Псюк поцікавився у слухачів їхнім розумінням ролі адміністратора на підприємстві, а також провів бліц опитування щодо впливу на збільшення прибутку підприємства, адаптації до нового формату роботи, а також взаємозв’язку мотивації робітників і результатів їхньої праці.дир-р бліц

Від роботодавців прозвучало побажання поглиблювати знання іноземних мов. Вони обмінялися із випускниками контактами. А під час вручення свідоцтв директор РЦПТО наголосив, що особливо радітиме успішному працевлаштуванню кожного слухача.

Отож, очевидно, що професія адміністратора дозволяє працевлаштуватися в закладах будь якої сфери діяльності. І керівники таких закладів переконаються: адміністратори із РЦПТО – це насамперед, надійні професійні менеджери.

Підтвердженням цьому стала історія минулорічної випускниці, а нині перспективного підприємця Руслана інтервРуслани Гойденко. Приїхавши із Луганська, втративши там спільний із чоловіком бізнес, жінка вирішила навчитися новому і, будучи за освітою бакалавром – фінансистом, обрала професію адміністратора. По закінченню навчання склала бізнес-план своєї майбутньої справи – відкриття китайського ресторану. Сильний характер, професійні навички, комунікабельність та цілеспрямованість дозволили Руслані наблизитися до своєї мрії. Так, на сьогодні ведуться перемовини із шанхайським кухарем щодо його приїзду в Рівне та надання консультацій. Розмитнення чекає і спеціальне обладнання для майбутньої кухні. Майбутній заклад не має аналогів у Рівному, тому матиме своїх прихильників та постійних відвідувачів, - вважає пані Руслана. Приміщення для ресторану вже обрано, проте його назву ще тримає в секреті. Як бачимо, вчорашня випускниця впевнено дивиться у майбутнє і крок за кроком наближається до започаткування власної справи. На іспиті ж, майбутній ресторатор підшуковувала молоді кадри для свого ресторану, адже знає про високий рівень їх підготовки. Вона відмітила позитивні зміни в системі навчання та складанні іспиту.

А життя триває. І вже нові слухачі мандрують коридорами НВК, придивляються до кабінетів, дослухаються до порад майстрів. А Здолбунівський РЦЗ на останньому виїзному профорієнтаційному семінарі повідомив, що із 9 безробітних троє вже виявили бажання навчатися на адміністратора.

Але це вже наступна історія.

Грушинець презентаціяДанчук директор і Руслана вітають

слухачі разом

директор вручає

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6494860
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2100
2441
7394
6466835
2100
94288
6494860

Ваш IP: 3.145.175.243
На сервері час : 2024-05-01 18:44:10
return_links(3); ?>