Кравці складали іспит. На майстерність, креатив і конкурентоспроможність

 виробискладені 622 березня в майстерні РЦПТО слухачі з групи «Кравець» демонстрували своє вміння. Вміння придумати модель, підібрати тканину, викроїти та пошити виріб. Це лише на перший погляд здається, що одяг складається із декількох швів, застіжки та кишень, що скатертина – суцільне полотно, а фартух – елемент гігієни. Насправді, лише майстер розуміється на усіх тонкощах та деталях.

І лише в руках майстра клаптик тканини може перетворитися на справжній шедевр. У цьому вкотре переконалися і присутні на іспиті роботодавці – члени атестаційної комісії, які відверто раділи вдалим виробам випускниць та охоче запрошували до себе на стажування: Оксана Вавровська, власниця мережі ательє «Шарм» (голова атестаційної комісії), Анна Челишкіна - «Дизайн – студія Дарія комісія 2
Анни Челишкіної», ПП Владислав Скотинянський з колегою (виготовлення трикотажних виробів, жіночого одягу та шкіргалантерейних виробів). На іспиті також були Оксана Мирончук, майстер виробничого навчання; Людмила Якута, позаштатний викладач; Любов Солтис, позаштатний майстер виробничого навчання.

Пройшовши справжню школу кравчині, а навчання в РЦПТО тривало більше 9 місяців, слухачки для оцінювання мали представити вироби за трьома категоріями: постільний або столовий комплекти, поясні вироби (спідниця, брюки) та плечові вироби (сарафан, халат, блуза, сукня). Кравчині самостійно обирали кількість та вид виробу. Відповівши за білетом, вони натхненно коментували представлені вироби.

Дарія відповідаєДарія Оверченко, направлена Чернігівським РЦЗ, дуже любить працювати з мереживом. Роботодавці відмітили якісно та красиво виконані постільний і столовий комплекти. Загалом, Дарія презентувала 8 виробів: сукню, спідниці, сарафан, скатертина… Слухачка проходила виробничу практику в Салоні весільних суконь А. Мединського. На пропозицію залишитися там працювати погодилася, отож робочим місцем уже забезпечена.

Катерина Чайка, направлена Рівненським МЦЗ, від навчання отримувала лише Чайка Катерина 1
насолоду. Особливо їй запам’ятається сучасне швейне обладнання. Кравчиня представила спідницю, вишиту сорочку, яскравий постільний комплект та інші вироби. Сподівається знайти роботу якомога швидше.
Вол Валя 2
Валентина Волощук
направлена Костопільським РЦЗ.Здивувала членів комісії білою хутряною шубкою та симпатичним постільним комплектом. Свої плани щодо працевлаштування поки не розголошує. Можливо, вона започаткує власну справу.

Леся Захаревич, Захарець 2направлена Гощанським РЦЗ, родом із Донеччини. Свою долю шукатиме на Рівненщині. Роботу вже має – салон весільних суконь А. Мединського. Вироби зацікавили роботодавців, котрі відзначили високу майстерність пошиття. Слухачка має чималу колекцію власних ідей та готових моделей.


Самойлова точноОлена Самойлова
прийшла на навчання за направленням Рівненського МЦЗ. До іспиту готувалася відповідально. На виробничій практиці чудово засвоїла ремонт одягу. Професійно пошиті скатертина, брюки, сукня, фартух, сарафан – усього 10 виробів. Один із роботодавців запропонував роботу на своєму підприємстві.

Лукомська
Ольга Лукомська
отримала направлення із Рівненського МЦЗ, і з перших днів навчання зарекомендувала себе як креативна слухачка. Високою майстерністю та творчим підходом відрізнялися її фартух, сині серветки з білим мереживом та блуза. Найбільше захоплення під час навчання в Ольги викликав 5-нитковий оверлок, надзвичайно якісний та сучасний. Кравчинею зацікавилася Анна Челишкіна, а Владислав Скотинянський зауважив, що «з Ольги можна одягатися» та запропонував працевлаштування.

Чижевська АллаАлла Чижевська направлена Рівненським МЦЗ. Слухачка зізналася, що інколи починає шити один виріб, а завершує зовсім іншим. От і цього разу, запланувала пошити халат, а вийшла чудова сукня! Алла полюбляє приталені силуети, що й позначилося на її колекції. Зі слів Оксани Мирончук, Алла дисциплінована та має творчу вдачу. В кравецькій справі за майстра все кажуть його вироби, - і це про Чижевську. Владислав Скотинянський запропонував слухачці стажування з можливим подальшим працевлаштуванням.

 

Олейникова ТетянаТетяна Олейникова приїхала з міста Горлівки Донецької області. Направлення отримала від Рівненського РЦЗ. Показуючи свою колекцію, жінка відразу зачарувала присутніх. Серед її виробів – перероблені на скатертину мамині штори, сукня, пошита за юнацькими спогадами, сорочка з оригінальною машинною вишивкою з використанням французької поліестерової нитки. Загалом, пошила 8 суконь. Старанна та креативна – так відгукуються про Тетяну викладачі. Місце працевлаштування вже обрала – одне із місцевих підприємств. Цікаво, що роботодавці в один голос застерегли: робота на великому підприємстві за монотонною одноманітною операцією руйнує талант та бажання творити. Отож, якщо Тетяна не проти, її запросили постажуватися на більш творчих роботах.Волянська 1
Світлана Волянська
прийшла за направленням із Рівненського РЦЗ. На іспит прийшла у сукні власного виробництва. Але найкраще Світлані вдається в’язання гачком. Працює дуже швидко. Це про неї: легка на підйом. Все їй вдається легко. Інколи достатньо одного малюнка, і кравчиня вже зуміє виготовити свій шедевр. І хоча на іспит принесла 8 речей, в колекції їх набагато більше, окремі потребують закінчення. Світлану вже запросили на співбесіду до однієї з рівненських фірм.

Пророк Т 1Тетяна Пророк навчалася за направленням від Рівненського МЦЗ. В групі її обрали старостою. Бійцівський характер проявлявся не лише в поведінці дівчини. Вироби, представлені на іспиті, виказували експресію, імпульсивність та модні напрями. Моделі Тетяна може придумувати сама, або ж брати викройки із модних журналів. ЇЇ заповітна мрія – працювати біля майстра, вчитися наживо усім премудростям. Тому, очевидно, розгляне пропозицію Оксани Вавровської щодо роботи в рівненському Гранд Базарі поряд із досвідченим майстром - колишньою слухачкою РЦПТО.

По закінченні іспиту і роботодавці, і викладачі ділилися враженнями. Оксана Мирончук відмітила, що знадобилося немало часу та зусиль, щоб із нових слухачів створити справжню команду майстрів, які не лише бездоганно виконують власні завдання, але й допомагають один одному.

Не секрет, що речі, куплені або через інтернет, або в магазинах, нерідко доводиться перешивати, ремонтувати, підганяти за розміром. Тому робота кравчині завжди актуальна. А привабливість індивідуального шиття - в унікальності виробів, в неповторній фантазії модельєра та майстерності кравця.

Анна Чилішкина та Любов Солтис  Білецька скатертина  Волощук шуба

Горлівка вишиванка комісія  Горлівка скатертина  Дарія скатерка

Захарець вироби  Лукомська сині серветки  Лукомська фартух сорочка

Пророк комісія  Чайка вишиванка  Чайка комісія  Чайка постіль

сл готуються 5  слухачі готуються до здачі 4  стіл вироби 1

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6494667
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1907
2441
7201
6466835
1907
94288
6494667

Ваш IP: 18.118.200.86
На сервері час : 2024-05-01 16:48:38
return_links(3); ?>