Рівненський ЦПТО ДСЗ відвідав виставку сучасних закладів освіти

 17 березняна на Сьомій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти - 2016», що відбулася у Київському Палаці дітей та юнацтва, побували працівники Рівненського ЦПТО ДСЗ старший майстер Віктор Красовський та методист Наталія Місюра.Місюра 1
Це широкомасштабний професійний захід у галузі освіти, який представили 750 учасників із 25 регіонів України, Польщі, Канади, Латвії, Словаччини, Словенії, Франції, США, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Чехії, Литви, Кіпру, Білорусії, Молдови, Естонії.

На виставці презентували досягнення національної освіти в реформуванні галузі, ділилися досвідом інтеграції до європейського освітнього простору.

Найбільший інтерес представників РЦПТО викликали стенди професійно-технічних навчальних закладів, науково-методичних центрів професійно-технічної освіти, які представлені зі всіх куточків України у кількості 131 учасника, та виробників і дистриб’юторів сучасних засобів навчання, проектів, програм і рішень для галузі освіти, видавництв, освітніх порталів.

Професійно-технічні навчальні заклади, центри та асоціації представили сучасні підходи до організації підвищення професійної компетентності майбутнього робітника, створення та використання у навчальному процесі сучасних електронних засобів навчання, інформаційних ресурсів, досвід соціального партнерства в контексті розвитку професійно-технічного навчального закладу.

Віктор Ростиславович та Наталія Стахівна мали чудову нагоду поспілкуватися з представниками передових навчальних закладів, обмінятися практичним досвідом, ознайомитися з сучасними педагогічними та ІКТ технологіями, засобами навчання.

Корисними та змістовними були доповіді учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційний навчальний заклад: досвід, стратегії розвитку» – «Використання мережевих технологій в освітньому процесі як один із шляхів рівного доступу до якісної освіти» та «Хмарні сервіси в освіті».

Відвідавши майстер-класи “Декоративний текстиль” та «Мистецтво мішаної техніки вишивки», було прийнято рішення взяти на озброєння методики їх проведення.

Великий інтерес викликали новітні розробки у галузі дистанційного навчання, які представляли понад десяток учасників. Серед них потужні освітні проекти для середньої школи -«10minschool» та «Оптима», професійно-технічних навчальних закладів -«Криворізький центр професійно-технічної освіти», ВПУ Зв’язку та провідних вишів країни. Обговорення саме цього виду навчання показали, що він має великі перспективи і ряд невирішених проблем, над подоланням яких треба працювати всім закладам освіти разом. Отож, було налагоджено контакти з вищевказаними закладами освіти для співпраці у даному напрямі.

Цікаво були представлені методичні розробки професійно-технічних навчальних закладів. Зокрема, методист РЦПТО ДСЗ Наталія Місюра взяла на озброєння як самі матеріали, так і способи їх подання, що в подальшому буде використано в діяльності закладу.

На виставці були присутні виробники і постачальники засобів навчання, проектів, електронних програм і рішень для галузі освіти, видавництв, освітніх порталів, які продемонстрували комп’ютерні комплекси, навчальні лабораторні прилади, новітні соціальні системи з можливостями інтерактивної освіти. Зокрема, видавництво «Розумники», науковий центр «Европейська дидактика», науково-виробниче підприємство «ЕНГЛЕР», компанії «Інтер Системс», «ПроЛЕГО», «Скайлайн Софтвер», «Антиплагіат», «Смарсі» та інші учасники. Розробки даних учасників є досить потужними, прогресивними, і їх можна рекомендувати для використання в навчальному закладі з метою оптимізації навчально-виробничого процесу.

Проведення подібного професійного освітянського форуму є надзвичайно необхідним і актуальним, адже виставка сприяє широкому ознайомленню, обговоренню і впровадженню наукових розробок та педагогічного досвіду в освітню практику та отриманню вичерпної інформації щодо навчальних закладів, в т.ч. професійно-технічних. Тому Рівненський ЦПТО, ознайомившись з матеріалами виставки, теж планує стати активним учасником таких заходів.

{gallery foto/galereya/vistavka_}

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6495081
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2321
2441
7615
6466835
2321
94288
6495081

Ваш IP: 18.226.169.94
На сервері час : 2024-05-01 23:35:53
return_links(3); ?>