«Зелена вулиця» - робітникам зеленого будівництва та ландшафтним дизайнерам

oleksandrija74Любити – отже дбати і берегти. Ці слова, як ніколи актуальні при збереженні навколишнього середовища, примноженні природніх дарів та плануванні ландшафту міських і приміських зон. Парки, сквери, газони, алейки, майданчики, клумби…- усе це, перш, ніж радувати око, вимагає ретельної роботи, грамотного планування, професійного дизайну, бережного ставлення та творчого підходу. Такі якості майбутнім робітникам зеленого будівництва прищеплюються у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Усі бажаючі можуть стати символічними архітекторами природи, втілювати сміливі та корисні ідеї в життя свого міста чи селища.

Професія робітника зеленого будівництва – цікава та вкрай корисна, необхідна сучасній Україні для вирішення екологічних проблем міст і населених пунктів, оздоровлення населення, виховання творчої особистості, яка досконало володітиме мистецтвом ландшафтного дизайну, дбатиме про збереження, охорону і примноження природи в населених пунктах та промислових зонах.

Серед безлічі напрямів, за якими навчають у Рівненському ЦПТО ДСЗ особливе місце займає ландшафтний дизайн. Ця професія відносно нова на українському ринку праці, адже професійне садівництво пов’язане із наявністю достатньої кількості заможних клієнтів. Проте інтерес до неї зростає, оскільки люди завжди прагнуть оточити себе красою, затишком та комфортом.

Ландшафтний дизайн – задоволення не з дешевих. Для створення прекрасної оази на місці звичайної присадибної ділянки необхідно застосовувати різні типи рослин, кущів та дерев. А також - різноманітні матеріали, пристрої для штучних водойм, садові прикраси. Сам фахівець повинен мати бездоганний художній смак, багату уяву, в ідеалі – уміти малювати. Одночасно дизайнер повинен бути інженером, дендрологом, топографом, хіміком в одній особі. Треба добре розбиратися в рослинах, грамотно використовувати особливості рельєфу місцевості для створення садового пейзажу, відводити зайву воду з ділянки та багато іншого.

Професію «Робітник зеленого будівництва» (2 та 3 розряди) та спеціальність за напрямом «Ландшафтний дизайн» можна здобути в Олександрійському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ. За період навчання слухачі оволодіють веденням садово-паркового будівництва і господарства, фітодизайном, вмітимуть правильно розробляти та планувати засипання ґрунту, впорядковувати та засаджувати квітники, газони, висаджувати кущові рослини, поєднуючи за розмірами, періодом цвітіння та виглядом, пересаджувати підготовлені у горщиках квіти, висаджувати їх на клумби, доглядати та оздоровлювати багаторічні дерева, освоять розробку дизайн-проектів, проектів планування та озеленення об'єктів зеленого будівництва (застосування раціональних технологій задля впровадження проектів у натуру), володітимуть навиками економічного обґрунтування проектних рішень та знатимуть багато іншого цікавого, що стосується обраної професії.

oleksandrija75Варто відзначити, що в Олександрійському НВ майбутню професію слухачі опановують не лише в кабінетах, але й мають унікальну нагоду набувати практичних навичок на відкритому майданчику, повністю наближеному до реальних умов.

Випускники РЦПТО ДСЗ за даними спеціальностями можуть працювати в КП «Рівненський міський трест зеленого господарства», в установах та на фірмах, які займаються озелененням та ландшафтним дизайном.

У наш час професії робітників зеленого будівництва та ландшафтних дизайнерів набули особливої актуальності, адже невідємно «крокують» із забудовниками житлових та промислових зон, а фахівці - професіонали користуються попитом не лише в Україні – вони активно затребувані і за кордоном.

oleksandrija82

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6541290
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1138
2370
8369
6508066
48530
94288
6541290

Ваш IP: 3.137.148.243
На сервері час : 2024-05-16 20:34:52
return_links(3); ?>