Роботодавцям подобаються нові форми співпраці, або Солодкі пристрасті на нетрадиційному іспиті

 242926610Одна із нових форм співпраці із роботодавцями підтвердила свою ефективність: чергова Консультативна рада (далі – «Рада») за професіями галузі готельно-ресторанного господарства, за ініціативи заступника директора РЦПТО ДСЗ із навчально-виробничої роботи Руслани Бодренко, вперше відбулася просто неба, під час відкритого іспиту у групі майбутніх кондитерів. Усі нагальні завдання, що ставив перед собою даний дорадчий орган, жваво обговорювалися прямо під час нетрадиційного складання іспиту.

 

DSCF2310Присутнім було запропоновано спробувати та прокоментувати вироби випускників-кондитерів РЦПТО ДСЗ безпосередньо під час оцінювання кваліфікаційною комісією.

На засіданні Ради були присутні її постійні члени та нові гості, які в подальшому увійшли до складу дорадчого органу. Серед останніх – Ігор Голяр- директор кафе-бару «Гостинний двір» та Інна Кучерук- директор магазину «Копійка». Пані DSCF2442
Інна, вражена побаченим та скуштованим, додала, що вже задумується над створенням нового – кондитерського відділу у своєму закладі. Отож, подібні західи від РЦПТО не лише демонструють навички та вміння випускників, але й надихають роботодавців. А новий відділ – це обов
язково нові робочі місця.

DSCF2308

 

Державну кваліфікаційну комісію очолила Катерина Поліщук, директор рівненської кав’ярні «Кавові мешти». В ДКА приймали участь також майстри виробничого навчання центру Валентина Зубік та Світлана Рибачок.

 

DSCF2423Усі члени Ради напряму спілкувалися із слухачами, мали змогу дізнатися про їхні враження від навчання та виробничої практики, про вибір страви для іспиту та особливості її приготування. Усіх без винятку приємно порадувала позиція майбутніх кондитерів, які свідомо до рецептів своїх виробів додавали традиційні поліські інгредієнти. Вишукані, оздоблені орхідеями, шоколадною посипкою, ганашем, солоною карамеллю, вперемішку з маковою начинкою, лимонним курдом, меренгою, полуницею, живими лавандою та листям м’яти тістечка, тарталетки, торти, рулети, печиво, струдлі переконливо свідчили про серйозну, скурпульозно та фахово виконану роботу кожним слухачем.

Цікаво, що серед майбутніх кондитерів були художник, педагог, юрист, технолог, вчорашні випускники середніх шкіл. Загалом, 11 ще донедавна безробітних сміливо нині претендують на достойних майстрів кондитерської справи. Кожен із них, обираючи рецепт для випускного іспиту, додавав до нього щось своє, поєднував нові продукти, які підсилювали смак та DSCF2317
додавали родзинку.

Так, Віталій Кочерян запропонував селянський маківник без додавання борошна. Зізнався, що обрав французький виріб, оскільки він простий та швидкий у приготуванні. Це було смачно, поживно і з мінімальним вмістом калорій.

Староста групи Олена Омельчук приготувала шоколадний торт брауні, яким відразу завоювала симпатії присутніх.

Олена Луцик подала лимонний торт, оздоблений меренгою. І ця страва виглядала особливо привабливо і яскраво.

Улюблену страву свого брата – торт «Міланочка» приготувала Діна Шиліна. А Наталія Вальчук відшліфовувала свою майстерність з випікання тортів задля братового весілля. До слова, Наталії вже запропонували роботу в рівненському ресторані «Мармелад».

Юрій Гресюк і Дем’ян Вознюк здивували гостей тарталетками із шоколадним гамашем та солоною карамеллю і яблучним струдлем та поділилися, що з дитинства їм подобалося експериментувати із тістом. Хлопців-кондитерів радо запросили на роботу, і ті зможуть продовжити солодкі традиції вже кваліфіковано.

Даша Кошицька приготувала звабливий Трюфельє Єви, чим дуже потішила шокоголіків.

Найдосвідченіша серед слухачів майстриня Ірина Машаровська впевнена, що варто використовувати багатий український рослинний матеріал для додавання особливого смаку виробам. Так, її пироги з ревенемі корицею та печиво з мятним цукром нагадали дитинство і бабусині творіння. Ірина Іванівна пишається, що має запрошення в одне із рівненських кавярень, та планує започаткувати власну справу.

Сметанник Марії Тимощук із Хмельниччини був легким та повітряним, наче прохолодна весняна хмаринка. Слухачка тонко розуміється на улюблених традиціях ласунів.

Симпатичний гурт акуратних глазурованих еклерів від Наталії Трофимчук із Березнівщини неодмінно порадував би дітей: зручні смаколики так приємно класти до рота!

DSCF2404

 

Світлана Рибачок разом із випускниками хвилюється під час іспитів, проте цього разу переконалася, що її учні сміливо експериментують із солодощами та проявляють справжню творчу фантазію, аби порадувати і здивувати гостей. Ми подавали DSCF2288
солодкі вироби в поєднанні з Кенді баром, що було оригінально, органічно та співзвучно із дегустацією виробів майбутніх майстрів-кондитерів. Такий елемент кейтерингу – нове явище в оцінюванні на іспитах та цікава форма співпраці з роботодавцями. Фахівці кондитерської справи, підприємці, керівники закладів, представники кав’ярень, ресторанів були приємно вражені організацією заходу від РЦПТО ДСЗ.

DSCF2430Людмила Степанець, колишня слухачка центру, нині кондитер рівненського готелю «Optima» відмітила зростаючий рівень випускників та особливо оцінила шоколадні фантазії слухачів. У нас в ресторані готелю переважають шведські традиції, але й популярний брауні з американської кухні особливо смакує. Тому й придивлялася, хто і що готував, зізнається пані Людмила.

Любов Корніюк, представник Здолбунівського РЦЗ, приїхала із ПП Довгаль О.М., аби підібрати кондитера та офіціантів для її кафе. Вподобали молодого кондитера Гресюка, котрий DSCF2432
проходив у них практику, та пропонуватимуть йому робоче місце.

Гарні враження отримав і представник піци-бару «Панорама» Олег Єршов, тому вдалі солодкі ідеї нинішніх випускників зацікавили і його для подальшої співпраці.

DSCF2336Присутні роботодавці цікавилися особливостями поєднання смаків, вподобаннями майбутніх кондитерів, їхніми секретами та особистими рецептами. Отож, об’єднання двох заходів переконливо свідчить про вдалий і корисний формат співпраці Рівненського центру профтехосвіти ДСЗ з потенційними роботодавцями для його випускників.

А нетрадиційне проведення іспитів додає слухачам можливості проявити себе в обстановці, наближеній до «бойової»: із справжніми клієнтами та в атмосфері конкуренції.

 DSCF2379Насамкінець, Руслана Бодренко привітала випускників із завершенням навчання, підтвердила їхню майстерність та кваліфікацію, вручивши свідоцтва державного зразка. Путівку в життя від РЦПТО ДСЗ кондитери отримали. Далі їм самим виборювати авторитет та щодня вдосконалювати майстерність.

{gallery foto/galereya/kond_neform_}

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7846976
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2867
3885
25386
7796562
39288
134353
7846976

Ваш IP: 3.147.13.233
На сервері час : 2025-05-09 15:56:03
return_links(3); ?>