Краще один раз побачити, або Безробітні все частіше цікавляться ІТ-професіями

DSCF2547Традиційні екскурсії для безробітних, із числа зареєстрованих у центрах зайнятості, Рівненським центром профтехосвіти ДСЗ, як правило, проходять жваво та викликають відверте здивування. Навчальні класи та кабінети, лабораторії та майстерні, оснащені за останніми вимогами, приємно вражають можливостями та функціональністю - потужно оснащені навчальні місця -3D - проектор, 3D – принтер, сучасна комп'ютерна техніка та прогресивні методи навчання – усе це до послуг слухачів.

DSCF2539Група молодих людей, які ще шукають себе на ринку праці, днями знайомилася із умовами навчання, перспективою та специфікою виробничої практики слухачів РЦПТО ДСЗ - майбутніх робітників ІТ-галузі.

Заступник директора із методичної роботи Оксана Зигалова розповіла присутнім, що усі випускники цього навчального закладу захищають власні проекти, демонструють створені сайти, доводять привабливість та зручність саме своїх розробок. Отож, навчання за напрямом телекомунікацій та інформації передбачає достатньо серйозні практичні навички з реальною роботою.

DSCF2557Розробки випускників нерідко мають практичне застосування. Так, Рівненський обласний краєзнавчий музей користується сайтом, розробленим саме слухачами. Навчання, що триває від 3 до 5 місяців залежно від виду, дозволяє освоїти чималий теоретичний курс, а також паралельно пробувати свої сили і в розробках проектів.

Спільна робота викладачів та слухачів щодо розробки та підтримки офіційного сайту РЦПТО ДСЗ отримала високу оцінку на нещодавньому VI Всеукраїнському конкурсі на кращий веб-сайт навчального закладу: він зайняв 2 місце серед 279 поданих заявок.

3-місячну виробничу практику слухачі проходять в провідних компаніях та вишах Рівного. Окрім рівненських навчальних закладів (НУВГП, РДГУ), із центром співпрацює й Сумський державний університет.

Важливою перспективою навчання за ІТ – професіями є й те, що випускники можуть започатковувати власну справу, організовувати роботу в умовах, які диктує сьогодні ринок.

DSCF2556Без сумніву, все побачене та почуте під час екскурсії допоможе швидше прийняти позитивне рішення безробітним, адже перспектива роботи за ІТ-напрямком очевидна, а професія веб-дизайнера чи програміста практично найзатребуваніша. Так вважає і Євген Ковальчук, 25-річний рівнянин. Він вже має досвід роботи інженером програмного забезпечення, проте є нагальна потреба вдосконалюватися. Отож, навчання розглядає як необхідний етап досягнення успіху.

{gallery foto/galereya/IT_eksk_}

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6546345
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2742
2007
13424
6508066
53585
94288
6546345

Ваш IP: 3.142.119.114
На сервері час : 2024-05-18 11:27:13
return_links(3); ?>