Майбутніх аграріїв вразила техніка з Європи

IMG 1408Одна справа – бачити потужну сучасну техніку по телевізору, і зовсім інша – посидіти за кермом новенького німецького чи чеського трактора! Незабутні враження справила на майбутніх робітників фермерського господарства поїздка до Києва на ХХVIII Міжнародну агропромислову виставку «АГРО-2016».

IMG 1458Ініціював поїздку завідувач Олександрійського навчального відділення РЦПТО ДСЗ Олександр Сидорець. Щорічний наймасштабніший захід у Східній Європі, в якому прийняли участь 1200 учасників із 15 країн світу, переконливо свідчить про потужний розвиток європейської агропромисловості. А для рівненських аграріїв-початківців вкрай важливо було зрозуміти і переконатися, що для успішного ведення господарства необхідно враховувати тенденції не лише вітчизняного ринку. На заході були представлені агротехніка для землеробства, рослинництва, меліорації, тваринництва, рибальства, кормовиробництва, птахівництва, харчової та переробної промисловості, утилізації та присадибного господарства тощо. Зі слів Олександра Васильовича, слухачі та викладачі щороку мають унікальну можливість спостерігати за впливом високих технологій на розвиток сільського господарства різних країн, ближче ознайомлюватися з новою агротехнікою та кращим європейським досвідом.

Завдяки таким можливостям навчального закладу слухачі по закінченню навчання в РЦПТО ДСЗ впевненіше займатимуться улюбленою справою. І хоча сьогодні у більшості з них за плечима лише сільська школа, на життя вони дивляться з оптимізмом, бо знають, цінують і розуміють роботу біля землі, прагнуть розвиватися та вдосконалюватися.

DSCF2722Тривале (майже рік) навчання та виробнича практика дозволяють максимально оволодіти науками в галузі тваринництва та сільськогосподарської техніки. Так, методист вищої категорії РЦПТО ДСЗ Раїса Ліхачова зауважує, що дана професія є укрупненою і передбачає отримання 6-ти робітничих кваліфікацій: тваринник 4 розряду, дояр 4 розряду, слюсар із ремонту сільськогосподарських машин та устаткування 3 розряду, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А1 та водій автотранспортних засобів (категорії «С», «В»). Погодьтеся, база для працевлаштування досить перспективна! Тому слухачі впевнено обирають власний шлях. Зокрема, Сергію Коломійчуку подобається тваринництво, а Дмитро Місечко мріє про потужного трактора. А після побаченого на столичній виставці зрозуміли: щоб працювати на сучасній техніці, потрібні спеціальні знання. І водіння на практичних заняттях – одна з улюблених справ. Сергій Коломійчук
Нинішнє літо дарує гарні погодні умови, отож в полі всі мають змогу досконало оволодіти і Дмитро Місечко
трактором, і автомобілем.

У Рівненському центрі профтехосвіти ДСЗ на базі Олександрійського навчального відділення кваліфікованих робітників фермерського господарства 4 розрядуготують досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання – Іван Білик, Сергій Якобчук, Віктор Ковальчук, Олексій Мікрюков та Володимир Карпець. Так, Олексій Мікрюков відмічає старанність слухачів та прагнення якомога більше працювати із технікою. Яскравим прикладом було тюкування соломи, на якому задіяні трактор МТЗ-82 з агрегатом та автомобіль ГАЗ – «Валдай». Хлопці наперебій прагнули сісти за кермо. До слова, серед 21 слухача – хлопців навчається одна дівчина – Ольга Буняк, котра виділяється особливою наполегливістю та з легкістю водить потужний МАЗ – 555.

DSCF2733Зазначимо, навчаючись в Олександрійському НВ слухачі мають чудову нагоду спостерігати і враховувати сезонні процеси та роботи в аграрному секторі, адже до їх послуг чимале навчальне поле, потужний парк с/г техніки, навчальні пасіка та теплиця. І нехай поки що лише в мріях, але усі вони бачать себе у майбутній професії поряд із сучасною та високопродуктивною технікою. Будуть знання та цілеспрямованість, - буде і успіх. Країна потребує нових поглядів та прогресивних підходів у сільському господарстві, і лише кваліфіковані кадри зможуть ініціювати і втілювати серйозні проекти в життя.

{gallery foto/galereya/AGRO_2016_}

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6546345
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2742
2007
13424
6508066
53585
94288
6546345

Ваш IP: 3.142.119.114
На сервері час : 2024-05-18 11:27:12
return_links(3); ?>