Підготовка фахівців на замовлення – особлива форма співпраці з роботодавцем

 DSCF2830Однією з форм співпраці РЦПТО ДСЗ та роботодавців є підготовка кваліфікованих спеціалістів безпосередньо на замовлення. Таке індивідуальне навчання передбачає максимальне врахування потреб роботодавця щодо майбутніх працівників. Методисти та викладачі центру розробляють навчальну програму для слухачів із цією формою навчання. Склада.ться відповіднs графікb навчання груп та проходження виробничої практики.

 Так, з початку року за індивідуальною формою навчання пройшли підготовку більше 60 чоловік за професіями бармен, верстатник деревообробних верстатів, взуттьовик з ремонту взуття, діловод, комплектувальник меблів, косметик, кухар, лицювальник-плиточник, майстер манікюру, молодша медсестра, оператор з обробки інформації, офіціант, продавець продовольчих і непродовольчих товарів, слюсар з ремонту автомобілів, столяр будівельний та токар.

А днями завершили навчання та склали іспит слухачі групи «Майстер ресторанної справи», які продовжать працювати за фахом на своєму підприємстві.

DSCF2797Директор санаторію матері та дитини «Пролісок» Валентина Касарда звернулася до РЦПТО ДСЗ із пропозицією підвищення кваліфікації робітників свого підприємства. Навчальний заклад не вперше співпрацює із «Проліском»: оздоровчий заклад вже отримав висококваліфікованих кухарів та косметолога.

Отож, на базі Навчального відділення, що в Рівному на вул. І.Підкови, 17а, покращили свій кваліфікаційний рівень 8 слухачів, направлених Ківерцівським РЦЗ. Професійно-практичну підготовку впродовж 4,7 місяця вони проходили в навчальних майстернях, лабораторіях та безпосередньо на своєму підприємстві. Навчальна програма передбачала вивчення організації обслуговування в ресторанних закладах, технологію приготування страв, напоїв, устаткування торгового обладнання, санітарію та гігієну, а також охорону праці. основи галузевої економіки, основи трудового права, основи психології, основи знань щодо здорового способу життя.

Поглиблене вивчення професії посилює статус працівника, відкриває перед ним нові можливості. А особливість професії майстра ресторанної справи полягає ще й у тому, що вона передбачає оволодіння декількома напрямами, як то кухар, бармен, адміністратор та офіціант. Здобуті навички та вміння дозволять працівникам ресторану за необхідності виконувати різні завдання, - зауважує директор «Проліску». Взаємозамінність та мобільність – ось якості працівників, які особливо цінують роботодавці.

DSCF2812За словами викладача, куратора Юлії Ганзюк, група справила хороше враження на викладачів. Слухачі впродовж навчання проявили наполегливість, зацікавленість, дисциплінованість та старанність. Розуміння необхідності покращення своїх професійних навичок спонукало їх навчатися «на повну». Староста групи Тетяна Олійник виражає спільну думку і щиро ділиться враженнями:

DSCF2804-        Ми в захваті від можливостей Рівненського центру профтехосвіти! Особливо сподобалося устаткування, на якому ми вивчали обслуговування споживачів за типом «шведської лінії». Надзвичайно сподобався ресторанний комплекс, який дозволяє навчатися ресторанному мистецтву в сучасних умовах. Приємно працювати із красивим посудом,меблями, на сучасному обладнанні бару. Цікавим був досвід приготування коктейлів, кави, подачі напоїв із дробленим льодом, сервірування столу. Із предметів особливо запам’ятається охорона праці, адже викладач Сергій Голоюх проводив свої заняття цікаво та доступно, пояснював все в деталях. А ще насичено та різноманітно навчалися барній справі разом із майстром виробничого навчання Анатолієм Шолодько. В навчальному закладі ми дізналися багато нового та корисного, а головне передового. Здобуті знання будемо застосовувати в себе на підприємстві.

Керівник «Проліску» Валентина Іванівна принципово впроваджує новий європейський стиль обслуговування клієнтів. «Ми не можемо стояти осторонь сучасних тенденцій роботи ресторанних закладів, - зауважила вона, - а тому постійно вивчаємо передовий досвід колег, направляємо для обміну досвідом своїх робітників. І хорошим партнером у реалізації амбітних планів є РЦПТО ДСЗ. Враження від співпраці лише позитивні. Навчальний заклад має потужну матеріально-технічну базу, сильний досвідчений викладацький потенціал. Особливо ми задоволені підготовкою рестораторів, кухарів. Помітно, що викладачі постійно вдосконалюють свій професіоналізм, розвиваються, тому й навчання проводиться на високому рівні».

Директор також наголосила, що підвищення рівня кваліфікації дозволить зробити процес обслуговування в закладі безперервним, а це забезпечить відвідувачам «Проліску» максимальний комфорт.

DSCF2823На іспиті заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко відмітила цілеспрямованість слухачів – рестораторів в період навчання. «Відчувається максимальне зосередження на отриманні знань, прагнення якомога більше дізнатися нового. З таким колективом було приємно працювати, навчання принесло користь як слухачам, так і викладачам. Адже процес підвищення кваліфікації передбачає своєрідний діалог між обома сторонами, обмін досвідом та практичними навичками. І розвиток фахових якостей – пріоритетне завдання навчального закладу. Приємно, що ми можемо і в подальшому бути корисними оздоровчому закладу, адже Рівненський центр профтехосвіти державної служби зайнятості крокує в ногу з часом та орієнтується лише на передовий досвід навчання», - зауважила Руслана Володимирівна.

Під час державної кваліфікаційної атестації слухачі продемонстрували відмінне володіння теорією, чудове розуміння практичних питань та переконливо довели, що готові на практиці застосувати отримані знання. Під час відповідей з’ясувалося, що вони можуть запропонувати до меню якусь нову фірмову страву. Практичну частину атестації ресторатори виконували завзято та творчо. Їм подобається вдосконалюватися та використовувати цінні знання.

До складу атестаційної комісії увійшли представники РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко та Юлія Ганзюк, директор Волинського ОЦЗ Раїса Кучмук, директор Ківерцівського РЦЗ Микола Музичук, директор санаторію «Пролісок» Валентина Касарда.

Свідоцтва державного зразка кваліфікованим майстрам ресторанної справи урочисто вручила Руслана Бодренко. Від імені дирекції спеціальною відзнакою РЦПТО ДСЗ «Кращий випускник» було нагороджено старосту групи Тетяну Олійник, а за плідну співпрацю та довіру пам’ятну статуетку «Освіта протягом життя» вручено директору санаторію «Пролісок» Валентині Касарді.

{gallery foto/galereya/Restoratori_Prolisok_}

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6488857
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1391
1126
1391
6466835
90385
69298
6488857

Ваш IP: 3.141.30.162
На сервері час : 2024-04-29 13:25:37
return_links(3); ?>