Майбутні адміністратори вчилися створювати ідеальний сервіс

 DSC 032424 червня у Рівненському ЦПТО ДСЗ відбувся тренінг «Ідеальний сервіс у ресторанному бізнесі». Учасниками тренінгу стали слухачі, які здобувають у навчальному закладі професію адміністратора. Із ними працювали одразу два експерти: бізнес – тренер, організатор багатьох успішних бізнесів і навчальних проектів Марина Вілецька та власниця кейтерингової компанії «Кульбаба» Аліса Хагенбрух. Також у якості експерта була запрошена практикуючий адміністратор Аліна Новацька.

 Захід відбувся за ініціативи заступника директора з навчально – виробничої роботи Руслани Бодренко. Пані Руслана, яка відповідає за співпрацю навчального закладу із роботодавцями, наголосила: «Роботодавці, як основні замовники наших освітніх послуг, задоволені професійним рівнем підготовки випускників РЦПТО. Проте окрім, власне, навичок, ми повинні сформувати у майбутніх адміністраторів розуміння того, як виглядає ідеальний сервіс у закладах індустрії гостинності. Адже саме адміністратори керують лінійним персоналом і створюють ту неповторну атмосферу, яка і приваблює клієнтів до ресторанів, кав’ярень, барів, піцерій. Тому ми вирішили застосувати інноваційний метод навчання – тренінг з елементами бізнес – гри. Оскільки саме у такий спосіб слухачі найкраще засвоюють певні принципи, підходи у роботі та інструменти. Подібного розуміння важко досягнути за допомогою лекційного формату. Тому ми запросили до співпраці досвідченого бізнес – тренера, практика, роботодавця і власницю кількох бізнесів Марину Вілецьку. Вона багато років працює у сфері надання послуг і має безліч практичних кейсів по створенню ідеального сервісу у будь – якому закладі, діяльність якого пов’язана із сервісним обслуговуванням. Таким чином, ми хочемо оснастити наших слухачів додатковими цінними компетенціями і зробити їх більш конкурентоздатними в очах роботодавців».

Під час тренінгу учасники визначилися із тим, що ж таке ідеальний сервіс у ресторанному бізнесі. Як він впливає на формування лояльності гостей і прибутковість закладу в цілому. Обговорили проблеми, які заважають впровадити ідеальне сервісне обслуговування у рівненських закладах індустрії гостинності. І за допомогою яких кроків можна вирішити ці проблеми, працюючи адміністратором .

Найцікавішими моментами тренінгу, звичайно, були елементи бізнес – гри. Так, в одному із тактів, слухачі встигли побувати у двох ролях. Частина з них отримали завдання зіграти непростих для обслуговування гостей ресторану. Серед отриманих ролей були: агресивний, невпевнений, поспішаючий, економний гості, постійний відвідувач, гість, який любить пожартувати і навіть «істерична дама середнього віку». Інші слухачі зіграли офіціантів, які обслуговували цих гостей. Слід сказати, що усі учасники упоралися зі своїми ролями відмінно, а також отримали масу задоволення і користі. «Офіціанти» засвоїли психологічні прийоми роботи зі складними відвідувачами. А решта - побували в образі гостей ресторану і тепер, за їх зізнаннями, краще розумітимуть, що саме примушує людей поводитися тим чи іншим чином.

DSC 0315Власниця кейтерингової компанії «Кульбаба» Аліса Хагенбрух виступила у якості експерта і розповіла, як організований ідеальний сервіс у найуспішніших ресторанах світу. Вона наголосила на тому, що останнім часом у світі ресторанний бізнес з простих закладів харчування перетворюється на окремий вид мистецтва. Саме тому люди прагнуть піти до ресторану чи кафе, а не вечеряти вдома. Ресторан – це не лише їжа, а і враження, емоції, загалом – щастя. Найактуальніший тренд зіркових світових ресторанів – гастрономічні спектаклі, відвідати які прагнуть навіть гості з інших країн. В успішному ресторані важливе усе: вишуканий смак страв і їх фантазійна подача, інтер’єр, шоу-програма, зовнішній вигляд персоналу, спілкування офіціантів, хостес та адміністратора з гостем. І на все це безпосередній вплив має саме адміністратор.

Тренінг пройшов у теплій, дружній, невимушеній атмосфері. Задоволеними залишилася усі – і учасники, і експерти. Слухачі визнали, що змогли подивитися на професію адміністратора під зовсім іншим кутом і зрозуміли, що адміністратор – ключова фігура у справі сервісного обслуговування гостей. А експерти висловили сподівання, що із високим рівнем підготовки ресторанних фахівців український сервіс має усі шанси стати окремою школою у світовій індустрії гостинності.

{gallery foto/galereya/ADMIN_seminar_}

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6488961
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1495
1126
1495
6466835
90489
69298
6488961

Ваш IP: 18.117.142.128
На сервері час : 2024-04-29 14:24:09
return_links(3); ?>