На семінарі розвіювали міфи про ризики започаткування власного бізнесу

LTPP 1433424002 500x361 3 0Майбутні адміністратори - слухачі РЦПТО ДСЗ побували на семінарі «Розвиток власної справи. Механізми підбору персоналу та партнерів, розвиток ідеї», що відбувся в рамках проекту «Як українській жінці стати лідером в бізнесі?» та за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Перед присутніми виступали експерти проекту Лариса Гунько - голова правління Центру підтримки громадських ініціатив “Чайка”,керівник проектів, тренер та Тетяна Мельник - юрисконсульт, тренер.

Майбутні адміністратори познайомилися із перевагами та недоліками підприємництва. Тренери показали, що криється за міфами стосовно ризиків започаткуваннявласної справи. Присутні вивчали формулу успішного бізнесу та пробували формулювати власні бізнес-ідеї, дізналися про піраміду потреб, складену американським психологом Абрагамом Маслоу, переконувалися у необхідності та ролі внутрішніх мотиваторів.

Особливо цікаво проходило обговорення питань самозайнятості та перших кроків у ролі менеджера. А розділ «Моя перша команда. Підбір персоналу та вибір партнерів» викликав пожвавлення та активність, адже це перша спроба себе у ролі керівника. Організація власної справи та залучення працівників передбачають мотивацію та контроль. Від заохочення та злагодженості команди здебільшого і залежатиме результат роботи. І якщо класичний статус керівника передбачає певні професійні стандарти, то будь якій новій справі необхідні унікальні та конкурентоспроможні якості, а їх може гарантувати лише грамотно підібрана команда однодумців.

На семінарі розглядалися також питання реєстрації та здійснення діяльності приватним підприємцем відповідно до останніх змін в законодавстві, теми стартового капіталу і кредитування бізнесу. Слухачів знайомили із основами фінансової безпеки. Лектори застерегли майбутніх підприємців від псевдокредиторів та фінансових пірамід.

Важливим аспектом діяльності будь якого бізнесу є його корпоративна відповідальність. З цими та багатьма іншими поняттями професійні тренери знайомили на семінарі.

Викладач РЦПТО ДСЗ Оксана Іщук відмітила особливий інтерес своєї групи до нової інформації та бажання й надалі навчатися підприємницькому мистецтву. Подібні заходи постійно ініціюються в навчальному закладі, адже вони дозволяють слухачам мислити ширше та перспективніше на благо власного майбутнього.

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6488845
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1379
1126
1379
6466835
90373
69298
6488845

Ваш IP: 18.216.124.8
На сервері час : 2024-04-29 13:17:21
return_links(3); ?>