Учасників антитерористичних операцій запрошують здобути професійну освіту

 IMG 5189 Із метою надання інформаційних послуг демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції, та забезпечення їх соціального захисту, в Сарненському районному центрі зайнятості тривають інформаційно-роз’яснювальні заходи. На початку червня «День інформування учасників АТО» за принципом «Центру під єдиним дахом» зібрав чимало відвідувачів.

На зустрічі з АТОвцями директор районного центру зайнятості Віктор Пацьола закликав присутніх до активності та відвертої розмови, аби максимально виявити всі проблемні питання та віднайти шляхи їх вирішення.

Питання, що виникали в учасників АТО, стосувались, зокрема, видачі земельних наділів, пільг, соціальних гарантій, здобуття професій, умов навчання та компенсацій, які гарантовані державою.

Завдяки компетентності присутніх фахівців різних установ, кожен учасник АТО отримав повну інформацію з питань, куди і з якими документами вони та їхні сім’ї можуть звертатися для отримання необхідної допомоги або пільг.

 

В свою чергу, завідувач Сарненського навчального відділення РЦПТО ДСЗ Іван Гаврилюк для презентації Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ використав мультимедійний проектор та продемонстрував відеофільм про професії, освітні послуги з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних, а також провів віртуальну екскурсію навчальним закладом через офіційний веб-сайт rcpto.org.ua.

 

На зустрічі у присутніх вояків виникали питання щодо підвищення розрядів, категорій, а також щодо проживання в гуртожитку та доїзду на навчання.

День інформування для АТОвців провели заступник голови Сарненської РДА Наталія Параниця, начальник відділу персоніфікованого обліку населення УПСЗН Вікторія Сульза, директор Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Павлюк, заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі Галина Палій, провідний спеціаліст районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Ірина Пастернак, головний спеціаліст відділу освіти Ольга Пархомчук, заступник головного лікаря СРЦПМСД Оксана Мізюрко, лікар-терапевт кабінету ветеранів Великої Вітчизняної війни Оксана Кобилінська, завідувач Сарненського навчального відділення РЦПТО ДСЗ Іван Гаврилюк.

 

Для понад 20 осіб - учасників АТО цей захід став відправною точкою для адаптації в мирних умовах та вибору подальшої професії. А Рівненський центр профтехосвіти державної служби зайнятості забезпечить висококваліфіковану підготовку за 56 ліцензованими професіями. Отож, вибір за демобілізованими!

{gallery foto/galereya/ATO_Sarni_}

 

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6489192
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1726
1126
1726
6466835
90720
69298
6489192

Ваш IP: 3.135.183.1
На сервері час : 2024-04-29 15:50:22
return_links(3); ?>