Найбільшого успіху добивається продавець, який закоханий у свою професію

 DSCF3405З таких напутніх слів досвідченого викладача Ірини Кухарук почався випускний іспит у слухачів групи «Продавець непродовольчих товарів».  Впродовж 4 місяців навчання слухачів націлювали на свідоме і серйозне вивчення теоретичного курсу, адже кваліфікація робітника завжди є перевагою при працевлаштуванні.

8 безробітних, направлених Рівненськими РЦЗ, МЦЗ та Здолбунівським РЦЗ, опановували професію продавця, вивчаючи товарознавство непродовольчих товарів, організацію та технологію торговельних процесів, реєстратори розрахункових операцій, психологію та етику ділових відносин, облік та звітність, охорону праці. Майбутні продавці пройшли також загально-професійну підготовку, а місячна виробнича практика показала, на які деталі в роботі слід звернути особливу увагу.

Присутня на іспиті методист Наталія Місюра відмітила, що незважаючи на порівняно короткий термін навчання, на державній кваліфікаційній атестаціїусі слухачі показали високі результати, достойний рівень теоретичних знань і практичних навиків. Особливо це проявилося у впевненій роботі з касовими апаратами. Окрім цього, слухачі підтвердили і відмінне знання товарознавства непродовольчих товарів. Важливо, що усім запропоновано робочі місця за спеціальністю.

Голова державної атестаційної комісії Мирослава Кравець,керуюча магазином «Вопак» (ТзОВ «ПАККО ХОЛДИНГ»), голова атестаційної комісії постійно атестує майбутніх продавців – випускників РЦПТО ДСЗ і, як ніхто інший, знає, якими якостями має володіти працівник торговельної сфери, аби влаштуватися на роботу. Вона відмітила зростаючий рівень підготовки слухачів, але й зауважила про високі вимоги на майбутньому робочому місці. Роботодавець запропонувала працевлаштування в своєму магазині.

Куратор групи, викладач Валентина Зубік впевнена, що слухачі гідно працюватимуть, адже навчалися добросовісно і на практиці зарекомендували себе доброзичливими, дисциплінованими та грамотними продавцями. Головне, чому вони навчилися, це комунікації з покупцем. Від вміння почути і обслужити клієнта залежатиме успіх роботи. Викладач відмітила хороші знання асортименту товарів та правил їх зберігання. Виробничу практику майбутні продавці проходили в торговельних закладах Рівного - «Імператор», «Вопак», «Екватор», «Фоззі» та Здолбунова.

Староста групи Наталія Таєр –Ульянова:

-        Маю досвід роботи в торгівлі, але хотіла б отримати більше теоретичних занять.

Тетяна Король:

-        Я готова працювати у будь якій сфері, адже свій чималий досвід закріпила теоретичними знаннями.

Катерина Дубатовка:

-        На мою думку, головне в нашій роботі це привітність. Адже з таким підходом будь-яке непорозуміння можна виправити і залишити лише гарні враження у покупця.

Ірина Кухарук наполягала і наставляла майбутніх продавців:

-        Важливо продемонструвати свій досвід роботодавцю, показати чимале знання роботи. Акуратність та фінансова відповідальність вкрай необхідні, оскільки робота пов’зана з грішми. Проте серед пропозицій варто обирати лише ту, яка подобається найбільше. До прикладу, якщо душа не надто лежить до спілкування з дітьми, - продавати дитячі речі не рекомендується. Те саме стосовно іншого товару: не любиш квіти – не продавай рослини, не знаходиш спільної мови з чоловіками – не продавай одяг для чоловіків.

Мабуть, головним премудростям випускників навчить життя, але обов’язок справжнього педагога, викладача чи майстра виробничого навчання максимально передати досвід та застерегти від помилок. Саме на таких принципах базується навчання в РЦПТО ДСЗ, саме тому слухачі, що навчаються в стінах навчального закладу, стають висококваліфікованими та конкурентоспроможними робітниками.

 

{gallery foto/galereya/PROD_neprod_}

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6488782
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1316
1126
1316
6466835
90310
69298
6488782

Ваш IP: 18.117.196.184
На сервері час : 2024-04-29 12:36:17
return_links(3); ?>