Повернутися до мирного життя учасникам АТО допоможе навчання

 DSCF3439З метою інформування та профорієнтації демобілізованих учасників АТО в Олександрійському начальному відділенні РЦПТО ДСЗ тривають екскурсії для безробітних. Днями тут побували звільнені за 4-ю хвилею мобілізації  АТОвці з Костопільщини.

Чоловіки мали змогу побачити умови, в яких проходить навчання слухачів, побувати в усіх кабінетах, класах, навчальних майстернях, лабораторіях, цехах та оглянути потужний автопарк відділення. В основному, їх цікавили професії водія та тракториста, проте з цікавістю, а можливо й уперше вони побачили, як працюють токарі, столяри, як готують кваліфікованих тваринників та пасічників, яке обладнання та автоматизовані прилади використовуються під час практичних занять, які навчальні експонати, стенди та макети використовуються для максимального засвоєння теоретичного курсу.

Загартовані війною та жорсткими польовими умовами, прибулі із Сходу прагнуть якнайшвидше адаптуватися до мирних умов, пройти навчання та віднайти себе в новій професії.

Тетяна Новорок, заступник директора Рівненського ОЦЗ, розповіла демобілізованим про усі можливості РЦПТО ДСЗ, про зручні та сучасні умови проживання в гуртожитку навчального закладу, про форми та терміни навчання та запевнила, що при формуванні навчальних груп враховуються усі деталі та побажання майбутніх слухачів, аби здобуття професії було повноцінним і результативним.

Людмила Абрамова, заступник директора РЦПТО ДСЗ з навчальної роботи детально ознайомила присутніх із напрямами навчання та професіями, які можна здобути в Центрі. Потужна матеріально-технічна база навчального закладу дозволяє організовувати навчання як в групах, так і за індивідуальним планом. Навчання відбувається цілий рік, без перерви на канікули. Колектив викладачів та майстрів виробничого навчання – це професіонали із величезним досвідом роботи, які дослухаються до кожного слухача та забезпечують прогресивний підхід при підготовці спеціалістів.

Олександр Сидорець, завідувач Олександрійського начального відділення РЦПТО ДСЗ, провів екскурсію з детальним описом професій та умов навчання. Він зауважив, що на базі цього відділення готують спеціалістів за такими ліцензованими професіями, як столяр будівельний, верстатник, водій мототранспортних засобів, водій автотранспортних засобів практично усіх категорій, слюсар-ремонтник, слюсар з ремонту автомобілів, рихтувальник кузовів, електрозварник ручного зварювання, робітник фермерського господарства, фрезерувальник, комплектувальник меблів та інші. В розмові з демобілізованими він зауважив, що рівень підготовки слухачів РЦПТО досить високий, і на ринку праці випускники завжди затребувані та конкурентоспроможні. Навчання передбачає як підготовку спеціалістів, так і перепідготовку та підвищення кваліфікації. Великий автопарк, навчальне поле та навчальні ділянки дозволяють слухачам на практиці закріплювати знання, спостерігати та приймати участь у сезонних роботах, працювати з технікою та навчальними матеріалами. А добирання до навчального відділення зручне та комфортне – автобусом із гуртожитку, що в Рівному.

{gallery foto/galereya/ATO_Oleksandria_}

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6539700
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1918
1794
6779
6508066
46940
94288
6539700

Ваш IP: 18.191.180.252
На сервері час : 2024-05-15 20:28:50
return_links(3); ?>