Поінформований – значить озброєний!

 DSCF35035 липня в рамках проведення Дня інформування для демобілізованих військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції, на базі Рівненського міського центру зайнятості працював і консультативний пункт Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ. ПредставникиРЦПТО ДСЗ знайомили АТОвців із навчальним закладом, професіями, які можна тут здобути, умовами навчання, а також пропонували спілкування із психологом.

 

Метою заходу була активізація соціальної та психологічної підтримки демобілізованих, тому РЦПТО представляли старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик, психолог Тамара Сажина та вихователь Ірина Гарнага.

DSCF3501Бійці спершу стримано йшли на діалог, проте дізнавшись, що навчання пропонується безкоштовне з величезним вибором професій, активізувалися. І вже в деталях розпитували про «суто чоловічі» професії, як то водії, оператори котелень, трактористи, слюсарі, верстатники, столяри,електрозварник…Проте, зі слів одного із АТОВців, найважливішим для бійців залишається моральна атмосфера в суспільстві, психологічна реабілітація та адаптація до умов мирного життя.

На Дні інформування фахівці різноманітних галузей надавали також консультації з питань соціального захисту, охорони здоров’я, військових зобов’язань, волонтерської діяльності, ветеранських громад, правової роботи тощо.

Ті демобілізовані, хто прийшов на зустріч, подбали і про побратимів: запас інформаційних буклетів РЦПТО ДСЗ зробили чималий. Адже бойові дії на Сході нашої країни неодмінно зміняться на мирні, творчі та будівничі плани. Яким і коли буде вибір бійців, - покаже час, важливо, щоб інформація про можливості навчального закладу та про права АТОВців максимально поширювалася серед усіх, хто повертається додому.

{gallery foto/galereya/ATO_TSENTR_Zainyatosti_}

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6540170
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
18
2370
7249
6508066
47410
94288
6540170

Ваш IP: 52.15.137.91
На сервері час : 2024-05-16 00:08:16
return_links(3); ?>