Готуємо покоївок для санаторно-курортних, лікувально-профілактичних та готельних закладів

 DSCF3652Група слухачів за професією «Покоївка» завершила навчання. Це черговий випуск слухачів РЦПТО ДСЗ на замовлення роботодавця - Санаторію матері і дитини «Пролісок», що на Волині. До слова, РЦПТО ДСЗ є соціальним партнером даного оздоровчого закладу та вже підготував для нього висококваліфікованих кухарів, майстрів ресторанної справи, косметика. Тепер до колективу увіллються і покоївки. З чималим багажем знань та відмінними практичними навичками.

 9 безробітних на навчання до РЦПТО ДСЗ направив Ківерцівський РЦЗ, який очолює Микола Музичук. Добрі та давні стосунки об’єднують навчальний заклад і центр зайнятості, адже потребу в робітничих кадрах Волині за багатьма професіями ось уже шість років задовольняє саме РЦПТО ДСЗ.

На державній кваліфікаційній атестації покоївок, що проходила безпосередньо за місцем майбутньої роботи – в санаторії «Пролісок» в складі державної кваліфікаційної комісії були присутні: голова комісії – Лідія Цомбар, директор ТОВ «Міура» (готель «Україна»), члени комісії – Людмила Абрамова, заступник директора РЦПТО ДСЗ; Юлія Герасимчук, лікар-епідеміолог у Рівненській області, викладач; Алевтина Дудаш, викладач,Тетяна Шулікова, майстер виробничого навчання; Валентина Касарда, директор КП «СМД «Пролісок»; Микола Музичук, директор Ківерцівського РЦЗ; Жанна Хаймик, начальник відділу організації профнавчання Волинського ОЦЗ. Процедуру атестації покоївок фільмували журналісти волинського телебачення.

Іспит проходив у два етапи: слухачі відповідали за білетами та демонстрували свої практичні навички в одному з номерів санаторію. На розгляд комісії майбутні покоївки подали також і свої пробні кваліфікаційні роботи.

Із вступним словом до присутніх звернулася Людмила Абрамова. Вона подякувала слухачам за сумлінне навчання та великий інтерес до професії, виразила надію, що іспит підтвердить рівень кваліфікованих покоївок та стане початком нового професійного шляху.

Дуальна система професійної підготовки (а саме така форма навчання використовується у підготовці кадрів для санаторію «Пролісок») в системі освіти України передбачає поєднання вивчення теоретичних предметів навчального плану у ліцензованому навчальному закладі з проходженням професійно-практичної підготовки (виробничого навчання та виробничої практики) на підприємствах, які замовляють кадри і мають належні умови для організації практичного навчання. Такий підхід дозволяє максимально наблизити професійне навчання до умов реального виробництва, конкретних робочих місць, врахувати вимоги роботодавців до рівня кваліфікації та профілю компетентності працівників.

Валентина Касарда зауважила, що в умовах ринкової економіки перед оздоровчими закладами ставляться дедалі серйозніші вимоги, тому «Пролісок» намагається постійно втілювати на практиці передові технології та залучати підготовлені професійні кадри. З огляду на це, тісною і перспективною є співпраця санаторію і ЦПТО. Відмінна матеріально-технічна база і висока мобільність навчального закладу сприяють оперативному поповненню кваліфікованими робітниками. Важливо, що до послуг слухачів – майбутніх покоївок - сучасний навчальний готель, технології клінінгу для усіх типів готельних номерів відповідно до Міжнародних кваліфікацій.

До того ж, впродовж навчання слухачі групи «Покоївка» опановували мистецтво бездоганного сервісу не лише на базі РЦПТО та у своєму закладі. Екскурсії і знайомства із роботою покоївок у 3 та 4-зіркових готелях інших регіонів додали позитивного досвіду та бажання вдосконалюватися. Особливо проявила себе на іспиті слухачка Руслана Шульгач, котра продемонструвала глибоке знання навчальної програми, а також - справжню «бойову» готовність до виконання нових завдань.

DSCF3548Іспити для Наталії Гончук, Наталії Ковальчук, Любові Крикун, Лесі Лінник, Наталії Нероди, Наталії Оліферчук, Валентини Пядик,Марії Шолотюк та Руслани Шульгач не закінчаться разом із атестацією. Попереду нові випробовування і, можливо, наступне навчання, адже Рівненський центр профтехосвіти пропонує навчання протягом усього життя, не залежно від віку та працевлаштованості. Вдосконаленню та пізнанню меж немає.

А тим часом, відвідувачі санаторію «Пролісок» вже відчули обов’язковість та привітність бригади покоївок. Останні стараються, адже і від їхньої роботи залежатиме авторитет закладу. Охайні кімнати, впорядковані постіль та санвузли, оперативне реагування на потреби гостей, максимальна готовність до виконання поточних робіт, відповідальність, любов до порядку та чистоти – ось якості, які притаманні цьому дружному колективу.

DSCF3648Присутні на іспиті представники Волинської служби зайнятості також задоволені підготовкою та працевлаштуванням кадрів. Це саме той випадок, коли потрібно вчасно та оперативно відреагувати на потреби роботодавця і віднайти оптимальне їх вирішення.

DSCF3604Лідія Цомбар, досвідчений керівник готельного комплексу, зауважила, що практично усі домогосподарки мають життєвий досвід із прибирання та облаштування оселі, проте велика майстерність – створити максимальний затишок і комфорт в умовах великого закладу, де постійно відбувається потік відвідувачів з різними вимогами і характерами. Тому вибір йти на навчання – як ніколи правильний, а навчальний заклад – РЦПТО ДСЗ – це саме те місце, де кують професіоналів.

DSCF3639Насамкінець, Людмила Абрамова вручила усім випускникам свідоцтва державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації за професією «Покоївка» 2-го розряду, а за тривалу та перспективну співпрацю представникам Волинського ОЦЗ та директору КП СМД «Пролісок» - символічну відзнаку «За плідну співпрацю».

Життя вимагає нових професій, країна потребує висококваліфікованих універсальних робітників, і Рівненський центр профтехосвіти державної служби зайнятості завжди готовий виконати замовлення щодо підготовки професіоналів.

{gallery foto/galereya/Pokoivka_}

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6507511
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2718
2945
20045
6466835
14751
94288
6507511

Ваш IP: 18.118.1.158
На сервері час : 2024-05-05 17:29:48
return_links(3); ?>