Кваліфікований секретар - надійна гребля в потоці миттєвих справ

DSCF3904 добавленоІрина Косянець, Оксана Романцева,  Ірина Іванова, Катерина Мандебура, Вікторія Столярчук, Оксана Лукащук  та Юлія Огієвич гарантують порядок та бездоганну організацію роботи у приймальнях керівників, адже вони навчалися цій справі у РЦПТО ДСЗ.

Впродовж 8,5 місяців слухачі опановували документаційне забезпечення управління, комп’ютерні технології, організаційну техніку офісу, основи редагування службових документів,  українське ділове мовлення, іноземну мову за професійним спрямуванням, психологію ділових відносин, професійну етику, охорону праці, а також виробниче навчання, та пройшли виробничу практику.

На державній атестації їхні знання та вміння оцінювала державна кваліфікаційна комісія. Голова ДАК – Лариса Горбатюк, начальник відділу організаційно-інформаційної роботи ОЦЗ, члени комісії – Тетяна Галушук, викладач та Валентина Гичун, інспектор з кадрів. На іспиті була присутня Майя Сульжик, старший майстер виробничого навчання.

Досвідчені викладачі готували майбутніх секретарів до відповідальних та напружених умов роботи, де потрібно буде зосереджуватися на головному, не пропускати другорядного і планувати поточне. Це нам, відвідувачам, здається, що  секретарі в приймальнях працюють легко та мають вдосталь вільного часу. Навіть при максимально грамотній організації робочого процесу із документами, телефонними дзвінками, електронною обробкою інформації, розпорядженнями керівника та потоком відвідувачів секретарю залишається зовсім небагато часу на перепочинок. До того ж, зовнішній вигляд секретаря ніколи не повинен залежати від настрою чи завантаженості. Цим і багатьом іншим наукам та премудростям слухачів навчали в РЦПТО ДСЗ.

А практика на справжньому підприємстві, в умовах реальних завантажень неабияк загартувала майбутніх вартових спокою та рівноваги керівників. Необхідно було швидко впорядковувати потік документів, розкладати їх по відповідним папкам, формувати папери на підпис і видавати до виконання, слідкувати за вхідною електронною кореспонденцією тощо.

 

«Школу молодого бійця» на місцях проходження виробничої практики слухачі проходили завзято, тому практично всім запропоновано робочі місця.

Ірина Косянець, направлена Рівненським МЦЗ, набувала навичок роботи в ТОВ «Волинський екологічний продукт», працюватиме ж на посаді секретаря керівника в ПП «ЮНІКОМ-РІВНЕ».

Оксана Романцева, направлена Гощанським РЦЗ, проходила практику в Рівненському районному центрі зайнятості, отож навчилася працювати з великим потоком інформації і документів.

DSCF3901 Ірина Іванова, направлена Радивилівським РЦЗ, староста групи, проходила виробничу практику у військовій частині А1519 і розглядатиме своє подальше працевлаштування саме тут. Слухачка ділиться враженнями:

-        Маю вже досвід інкасатора, була манікюрником, проте подобається працювати із документами, тому й стала секретарем. Люблю дітей, можливо тому прагну працювати в одному з освітянських закладів.

Катерина Мандебура, направлена Острозьким МРЦЗ, набиралася корисного досвіду в МПП «Трансформатор».

Вікторія Столярчук, направлена Шепетівським МРЦЗ, проходила виробничу практику на Хмельниччині на Шепетівському комунальному підприємстві водопровідно-каналізаційного господарства, де й отримала пропозицію про працевлаштування.

Оксана Лукащук, направлена Корецьким РЦЗ, проходила виробничу практику за місцем проживання в ВК «Корецьпобутсервіс».

DSCF3902Юлія Огієвич, направлена Рокитнівським РЦЗ, вдосконалювалася у Дроздинському НВК ЗНЗ І-ІІІ ступенів, де й залишиться працювати секретарем. Її професійний ріст відмітила Валентина Гичун:

       -Юлія прийшла на навчання скромною та невпевненою дівчиною. Але за період навчання виросла та змужніла, як спеціаліст, стала впевненішою та легко спілкується із людьми. Спілкування – головне в роботі секретаря. Необхідно розвивати в собі комунікаційні якості, тоді робота приноситиме задоволення.

DSCF3877Тетяна Галушук впевнена у наполегливості починаючих секретарів, адже теоретичні знання вони засвоїли успішно і тепер можуть застосовувати їх на своїх робочих місцях, а успіх залежатиме виключно від професійних якостей кожного молодого спеціаліста.

2 Майя Сульжик побажала випускникам гарних умов роботи, професійного росту та вручила Свідоцтва державного зразка.

Схоже, усім вищезгаданим закладам поталанило: відтепер відповідальну місію з регулювання документальних, інформаційних та людських потоків беруть на себе професіонали. Гарних стартів та дружного колективу!

{gallery foto/galereya/sekretari}

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6507679
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2886
2945
20213
6466835
14919
94288
6507679

Ваш IP: 18.218.127.141
На сервері час : 2024-05-05 19:24:58
return_links(3); ?>