РЦПТО ДСЗ: навчаємося разом із слухачами та задля слухачів

DSCF3906Підвищення кваліфікації за напрямом «Створення конфігурацій на платформі «1С: Підприємство 8.3» пройшли 10 безробітних із Дубенщини, Рівного та Чернігівщини

Для зручності ведення бухгалтерії на потужних підприємствах України вже більше 10 років застосовуються спеціалізовані комп'ютерні системи, а успішне ведення бізнесу в сучасних умовах напряму залежить від грамотного та безпомилкового ведення фінансової звітності. Найбільшого поширення набули системи компанії 1С. Підтримувати їх можуть тільки фахівці з відповідною кваліфікацією.

 

Обов'язки програміста 1С передбачають налаштування і підтримку програмного продукту: написання або доопрацювання нових конфігурацій баз 1С, створення і доопрацювання нових форм, звітів, обробок. До того ж, на підприємстві програмістам часто доводиться консультувати користувачів. Важливо, що програміст 1С, котрий обслуговує невелику організацію, може паралельно працювати ще на декількох і нерідко виконувати обов'язки адміністратора 1С. Така мобільність та обізнаність дозволяє керівникам підприємств формувати команду, що бездоганно виконуватиме поставлені задачі.

Висока кваліфікаційна підготовка – ось що нині цінує роботодавець! Саме тому один із найбільших представників рівненського ринку праці – Група компаній РЕНОМЕ - звернувся з ініціативою щодо підготовки фахівців для роботи з конфігураціями типу «керований додаток», що приходять на заміну застарілим системам (зокрема, розширення існуючого функціоналу та створення нового).

Рівненський центр профтехосвіти державної служби зайнятості оперативно підготував навчальну програму для курсів цільового призначення за даним напрямком та розробив навчальний план терміном 1 місяць. Саме такий стислий період найбільше влаштовує роботодавця, адже важливо, щоб нові кадри максимально швидко влилися та опанували виробничий процес в його активній фазі. Для 10 безробітних Рівного, Дубенщини та Чернігівщини – це чудовий шанс долучитися до команди кваліфікованих вітчизняних програмістів, професійні якості яких відомі далеко за межами України.

Викладач Андрій Литвин вперше працював із групою за цим напрямком. Він допомагав слухачам опанувати такі теми, як: «Загальні відомості про платформу», «Конфігуратор як засіб розробника», «Вбудована мова «1С: Підприємство 8.3», «Константи та довідники», «Керовані форми», «Адміністрування конфігурації», «Запити», «Документи», «Регістри», «Проведення документів», «Звіти» та «Автоматизація бухгалтерського обліку». Левову частку навчального процесу складали лабораторно-практичні роботи. Слухачі з особливою вдячністю згадують заняття, детальне обговорення та дохідливе пояснення непростих тем.У групі є слухачі із досвідом роботи в бухгалтерії, а є ті, хто займався програмуванням, зауважив викладач, тому вони наче взаємодоповнювали один одного під час навчання.

Представники Групи компаній РЕНОМЕ Оксана Козік - керівник відділу ERP- систем та Наталія Мельничук – начальник служби персоналу прагнули відібрати грамотних та перспективних слухачів, адже підрозділ, який вони представляли, займається впровадженням систем 1С: Підприємство 8 на підприємствах усіх форм власності і сьогодні займає 1-е місце в рейтингу 1С у Рівненській області. Зокрема, перевага надаватиметься фахівцям із високою професійною підготовкою, вмінням орієнтуватися в складних ситуаціях, швидко адаптуватися до нового, працювати в команді, стресостійким, із відмінними комунікаційними якостями. Роботодавці спостерігали за виконанням завдання, спілкувалися із слухачами під час відповідей, обговорювали «допилення» систем, сховища та коди, цікавилися, що привело їх у цю професію, чим займалися раніше і чого очікують від майбутньої роботи.

Так, Людмила Клевака прагне вдосконалюватися. Вона зауважила, що базові знання під час навчання отримала дуже хороші, проте в подальшому програмування необхідно вивчати детальніше. Дуже вдячна викладачу Андрію Литвину за змістовні, а головне зрозумілі пояснення.

Олександр Трач має чималий досвід роботи в податковій системі. Проте вирішив зайнятися програмуванням, вивчити механізм фінансових операцій із так би мовити зворотнього боку. Додає, що подобається алгоритмічне мислення, і це цікавіше, аніж попереднє заняття. Вдосконалює свою англійську, що значно розширить його потенційні можливості.

Марія Камінська, програміст - інженер із 5-річним досвідом, ділиться, що після декретної відпустки активно зайнялася пошуком роботи, готова адаптуватися до нових умов. У її наполегливості та працездатності переконався і викладач, спостерігаючи, як слухачка довше за всіх затримувалася в аудиторії.

Олена Копель має 10-річний досвід керуючого магазином. Навчання виявилося цікавим та корисним, хоча до цього й не планувала стати програмістом.

Олександр Рибак із Чернігівщини зізнався, що йому подобається все, що пов’язано із комп’ютером. Своє хобі вирішив розвивати  в якості програміста. Для роботодавця дуже важливо, щоб робота виконувалася із задоволенням,  додала Оксана Козік, тоді й результати вищі.

Юрій Ликошев зізнається, що він лише починає освоєння непростого фаху, тому думка досвідчених представників ІТ-індустрії йому вкрай важлива. Представники РЕНОМЕ уважно оцінили його практичне завдання та обговорили окремі моменти.

Наприкінці іспиту роботодавці зауважили, що це перше знайомство, і для прийняття рішення по працевлаштуванню будуть вивчати резюме слухачів та запросять на співбесіду. До слова, резюме слухачів відзнято на відео, і його невдовзі можна буде переглянути.

Посвідчення про підвищення кваліфікації за напрямом «Створення конфігурацій на платформі «1С: Підприємство 8.3» слухачам вручила заступник директора Оксана Зигалова. Вона наголосила, що саме завдяки тісній взаємодії із роботодавцями навчальний заклад постійно дбає про підвищення кваліфікації і самих викладачів. Зокрема, за даним напрямком на навчання було направлено викладача Андрія Литвина, котрий прийняв активну участь у семінарі «Програмування в 1С Підприємство 8.2 – 8.3 Рівень 1», що і дозволило сформувати нову групу. Тепер, по закінченню навчання, стало очевидним, що і як необхідно доопрацювати, вдосконалити, змінити.

Був є і залишається актуальним один із принципів життєдіяльності РЦПТО ДСЗ – навчатися задля слухачів, завдяки слухачам та разом із слухачами. Адже освіта триває протягом усього життя для обох сторін.

Це перший досвід співпраці РЕНОМЕ та РЦПТО ДСЗ при наборі ІТ- спеціалістів. Є надія, що і в подальшому центр профтехосвіти «куватиме» кадри для підприємства. Адже матеріально-технічна база та викладацький потенціал максимально сприяють підготовці спеціалістів високого рівня.

 {gallery foto/galereya/programist_1C_}

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6487202
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
862
6681
20366
6436083
88730
69298
6487202

Ваш IP: 3.128.198.21
На сервері час : 2024-04-28 21:29:46
return_links(3); ?>