На семінарі робили перші кроки назустріч власній справі

 ф1Започаткувати власну справу – завдання не з простих. Від бізнес – ідеї, бізнес - плану до пошуку коштів, а далі – стратегія розвитку, фази нестабільності та вплив зовнішніх факторів…Хто має досвід, той знає, як воно - маневрувати на ринку конкурентів. А от початківцям варто освоїти базові питання економіки, фінансів, вміти аналізувати та передбачати потреби клієнтів.

Тому з ініціативи вихователя РЦПТО ДСЗ та за сприяння адміністрації було проведено навчальний семінар для працівників та слухачів навчального закладу на актуальну тему «Як зробити бізнес ефективним? Пошук джерел стартового капіталу. Ефективне бізнес-планування».

ф2Семінар, присвячений тематиці започаткування власного бізнесу, провів кандидат економічних наук, доцент Національного університету водного господарства та природокористування (НУВГП) Олександр Гарнага.

На семінарі присутні ознайомились із питаннями ефективного ведення бізнесу, зокрема, була обговорена тема вибору та обґрунтування бізнес-ідеї, розглянуто основи бізнес-планування та структуру бізнес-плану, висвітлено основні поняття ринкових відносин: маркетингова стратегія, клієнти, споживачі, конкуренція, ціна товару, система знижок, політика збуту як продукції, так і послуг, рекламна діяльність.

Цікавою виявилася бізнес - тренінгова вправа «Метелики», яка допомогла розкрити тематику життєвого циклу товару та послуг, ефективного представлення його переваг на ринку.

Учасники мали змогу розглядати основні поняття бізнес-планування, прослухали інформацію щодо витрат, ресурсів, прогнозу плану наданих послуг (виробництва), а також ознайомились із основами складання організаційного, фінансового та інвестиційного планів.

Цікавою та змістовною для учасників семінару була також тема правового маршруту становлення бізнесу, а також вибору системи оподаткування. Однією з частин заняття була програма дій по започаткуванню бізнесу.

Під керівництвом досвідченого викладача учасники працювали в групах, мали змогу налагодити ефективну комунікацію, а також виконувати корисні практичні вправи. Зокрема, спробували попрацювали над створенням бізнес-плану по відкриттю перукарні та кав’ярні. Насамкінець, учасники поділились власними планами на майбутнє.

Тепер свої ідеї та мрії можна починати втілювати в життя. Головне, дотримуватися рекомендацій та вірити в успіх!

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6486049
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
6390
1937
19213
6436083
87577
69298
6486049

Ваш IP: 3.16.147.124
На сервері час : 2024-04-27 19:59:24
return_links(3); ?>