Безробітні складали реалістичні бізнес-плани за допомогою дистанційних технологій

IMG 4096Захист бізнес-планів слухачами Рівненського ЦПТО ДСЗ за напрямом «Підприємець-початківець» відбувся на базі Центру он-лайн зв’язку Рівненського міського центру зайнятості.

Саме ця навчальна група із зареєстрованих безробітних і була визначена Рівненським ОЦЗ для апробації дистанційних технологій під час професійного навчання за вищезазначеним напрямом.

Впродовж двох тижнів слухачі отримували знання, необхідні для започаткування власного бізнесу, вивчали ряд предметів, зокрема, «Основи управління власним бізнесом», «Маркетингову стратегію», «Основи ринкової економіки», «Основи обліку, оподаткування та звітність», «Бізнес-планування».

А особливість навчання полягала в тому, що поруч із традиційними технологіями застосовувались і дистанційні - проводилися он-лайн лекції, консультації та практичні заняття з використанням програми відео-конференцзв’язку ooVoo, використовувалися асинхронні методи навчання на базі платформи дистанційної освіти Moodle. Всі предмети, що входили до робочого навчального плану, вивчалися із використанням саме новітніх технологій.

У результаті проходження насиченого курсу слухачі склали свої реальні бізнес-плани і захистили їх перед комісією, до складу якої увійшли: заступник директора Рівненського обласного центру зайнятості Тетяна Новорок, заступник директора з методичної роботи Рівненського ЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова, заступник директора Рівненського міського центру зайнятості Олександр Калюх, доцент кафедри економіки підприємства НУВГП, кандидат економічних наук Оксана Подлевська.

Викладач бізнес-планування Віктор Красовський ділиться враженнями від навчального процесу:

-        Особливістю такої підготовки є те, що слухачі мають можливість працювати в зручній атмосфері та в зручний для кожного час. Опитування, яке традиційно проводиться шляхом анкетування, показало, що такий формат дієвий та прогресивний, тому ми й надалі будемо його використовувати в підготовці кваліфікованих кадрів. До того ж, слухачі відчули економію часу та коштів, що також важливо.

Під час захисту було відмічено високий рівень підготовки слухачів та реалістичність бізнес-планів. Зокрема, виділили роботи Олени Горбань - «Виготовлення різака пластикових пляшок» як найбільш оригінальну та корисну для екології бізнес-ідею, Сергія Літвінова - «Надання послуг громадської лазні», Надії Омелянчук - «Манікюрні послуги», Михайла Чуприни - «Розробка проектів дизайну інтер’єрів» та Віктора Подвишенного - «Транспортні товароперевезення».

Самі ж підприємці – початківці зауважили, що використання дистанційних технологій значно спростило написання бізнес-планів, а процес навчання став досить комфортним: матеріали лекцій, зразки розділів бізнес-планів, посилання на нормативні документи та інша необхідна інформація у будь-який час доби була «під рукою». Така доступність навчального курсу забезпечувалася його розміщенням на базі платформи дистанційної освіти Moodle.

Безперечно, комфортному навчанню сприяв і професіоналізм викладачів, який також високо оцінили слухачі.

Варто зазначити, що даний курс був розроблений авторським колективом, до якого увійшли представники Рівненського ЦПТО ДСЗ та Інституту підготовки кадрів ДСЗ.

Дана методика широко і успішно використовується закордоном. Важливо, що подібне навчання є прогресивним і сприяє ефективному засвоєнню матеріалу, отож, дистанційним технологіям «зелену вулицю» і в Україні!

Із цікавими та професійно презентованими проектами випускників РЦПТО ДСЗ привітали Тетяна Новорок та Оксана Зигалова. Успішний захист бізнес-планів – лише перший щабель на шляху їх реалізації, тому важливо продовжувати навчатися, удосконалюватися та розвивати свою справу, адже школа життя – процеснескінченний.

Приєднуйтеся і Ви до команди професіоналів!

IMG 4086 IMG 4087 IMG 4089

IMG 4093 IMG 4094 IMG 4097 IMG 4098 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508147
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
80
3274
80
6487465
15387
94288
6508147

Ваш IP: 3.147.65.65
На сервері час : 2024-05-06 01:06:28
return_links(3); ?>