На спеціалізованій виставці в Києві вивчали нові тенденції меблевої галузі та знайомилися із потенційними роботодавцями

DSCF4950Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ прийняв участь у спеціалізованій 29 Міжнародній виставці матеріалів для виробництва, декору і оздоблення меблів, фурнітури, механізмів і комплектуючих, обладнання і інструменту, що тривала з 28 вересня по 1 жовтня у КиївЕкспоПлазі.

На виставці побували заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко, завідувач Олександрійського навчального відділення Олександр Сидорець, майстер виробничого навчання Зіновій Крошний та інженер-електронік Віталій Бондар.

Представлення меблевих технологій, комплектуючих та текстилю відбулося за участі кращих представників вітчизняної та зарубіжної галузей.

Як відомо, сьогодні РЦПТО ДСЗ готує робітничі кадри за 56 ліцензованими професіями. Серед них такі професії, як «Столяр будівельний», «Виробник художніх виробів з лози», «Робітник з виготовлення метало-пластикових виробів», «Верстатник деревообробних верстатів», «Комплектувальник меблів», затребувані на ринку послуг з виготовлення та оформлення меблів, дизайну помешкань та проектування будівель, тому навчальний заклад постійно дбає про відповідний рівень підготовки своїх слухачів, враховує нові тенденції, вимоги роботодавців та специфіку роботи підприємств.

Активна участь у спеціалізованих виставках допомагає популяризувати освітні послуги РЦПТО ДСЗ – унікального навчального закладу в системі державної служби зайнятості, що здійснює професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних, в тому числі професійне навчання безробітних під конкретні замовлення роботодавців, зокрема, за індивідуальною формою навчання, гарантує доступність професійного навчання всім членам громад Рівненської та інших областей України.

Постійна взаємодія із роботодавцями, залучення представників ринкоутворюючих підприємств до активної співпраці дозволяють готувати повноцінні професійні кадри, працювати «на випередження», а активна позиція навчального закладу сприяє оперативному реагуванню на оновлений ринок робітничих професій.

За словами Олександра Сидорця, такі галузі, як меблева та деревообробна, постійно розвиваються та вдосконалюються, тому важливо бути «в темі», знати та розуміти вимоги до робітничих кадрів. Корисними були ознайомлення із новими напрямками деревообробки, виготовлення фасадів корпусних меблів, сучасного використання декору. Особливу увагу привернули павільйони із сучасними верстатами з числовим пультом управління для виготовлення дверного полотна, фігурного та художнього різьблення. На виставці були представлені новинки – вдосконалені підходи до фарбування деревини, захисту деревини від шкідників, а також – сучасні пневматичні та електричні інструменти.

Безперечно, окрасою будь - якого інтер’єру були і залишаються вироби ручної роботи в етностилі, з природнього екологічного матеріалу, тому нові сучасні інтер’єрні рішення використовуватимуться у навчанні слухачів за професією «Виробництво художніх виробів з лози».

На заході відбулися нові корисні знайомства. Так, Руслана Бодренко мала розмову із Президентом Української Асоціації меблевиків Андрієм Завальнюком щодо якісної підготовки кваліфікованих фахівців меблевої галузі. Директор ТОВ «Депо Дизайн» виразив надію на подальшу співпрацю та розвиток взаємовідносин із виготовлення виробів на замовлення. Відтак, збільшення кола однодумців, партнерів-роботодавців ефективно впливає на якість навчання та подальше працевлаштування безробітних - слухачів РЦПТО ДСЗ.

Навчальний заклад в постійному пошуку нових форматів співпраці, тому охоче приймає конструктивні пропозиції роботодавців та професійно оперативно реагує на запити сучасного ринку праці.

DSCF4958 DSCF4933

DSCF4940 DSCF4943

DSCF4944

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6499552
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
853
3605
12086
6466835
6792
94288
6499552

Ваш IP: 3.19.30.232
На сервері час : 2024-05-03 11:33:21
return_links(3); ?>