17 жовтня відзначався Міжнародний день боротьби з бідністю

DSCF5124Проблема бідності є актуальною для всіх країн світу, і світова спільнота занепокоєна рівнем життя людей в усіх куточках Землі. Розрізняються лише форми і масштаби бідності в залежності від соціальних регуляторів. З огляду на цю проблему в кожній країні розроблено ряд заходів, спрямованих на подолання злиднів.

Зниження рівня бідності в Україні є одним з пріоритетних напрямів роботи державної служби зайнятості. Щоденна профорієнтаційна робота сприяє працевлаштуванню безробітних громадян, а отже зміцненню їхнього соціального статусу та віри у завтрашній день.

З нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з бідністю та з метою популяризації професійного навчання дорослого населення, Рівненським міським центром зайнятості спільно з Рівненським центром професійно – технічної освіти ДСЗ був проведений тематичний семінар, на який запросили безробітних, представників ДСЗ та успішних випускників РЦПТО ДСЗ.

Перед присутніми виступили начальник відділу активної підтримки безробітних Рівненського МЦЗ Лариса Масталярчук та заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова із повідомленнями про роботу соціальних служб, організацію пошуку роботи та професійного навчання.До уваги присутніх – відеопрезентація освітніх послуг навчального закладу, в якій - опис 56 ліцензованих професій, сучасних умов навчання, комфортних умов проживання, перспектива працевлаштування  РЦПТО ДСЗ у своїй роботі тісно взаємодіє із роботодавцями, враховує потреби сучасного ринку праці, реагує на нові тенденції в підготовці фахівців.

Випускники РЦПТО на власному прикладі показали, як не здаватися та не впадати у відчай. Зокрема, колишня слухачка групи «Закрійник», а нині успішний підприємець Наталія Тищенко розповіла присутнім про свій шлях до гідної праці. Вона рекомендувала безробітнім здобувати освіту, наполегливо навчатися, добросовісно працювати під час виробничої практики, і тоді роботодавець оцінить таку позицію, запропонує співпрацю. Шлях до покращення умов життя завжди є, варто тільки орієнтуватися в корисній інформації, дізнаватися про різні напрямки здобуття професії. Сьогодні ательє «Мрія», засноване Наталією Тищенко, відоме в Рівному, до неї звертаються постійні та нові клієнти.

Тетяна Галушук, випускниця РЦПТО за професією «Секретар керівника», порадила присутнім не втрачати віри і добиватися мети. Важливо дослухатися до себе – зрозуміти, чого прагнеш, що цікавить, над чим замислюєшся, а тоді зробити правильний крок – обрати професію. Рівненськийц центр профтехосвіти ДСЗ має потужні можливості для повноцінного та прогресивного навчання, орієнтується на передовий досвід надання освітніх послуг, реально враховує потреби та можливості своїх слухачів. Так, оцінивши старання, наполегливість, комунікабельність однієї із своїх слухачок, адміністрація закладу запропонувала працевлаштування. Саме так і влилася в колектив активна та доброзичлива Тетяна.

Наприкінці зустрічі безробітні отримали інформаційні буклети із умовами навчання в РЦПТО ДСЗ, координатами та загальною інформацією про професії, а також цінні поради та рекомендації від фахівців служби зайнятості щодо майбутньої взаємодії.

DSCF5105  DSCF5106 DSCF5110

DSCF5113 DSCF5118 DSCF5119

DSCF5122 DSCF5128

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6974706
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
534
4956
12957
6939926
53136
117070
6974706

Ваш IP: 3.145.151.26
На сервері час : 2024-09-21 04:00:05
return_links(3); ?>