Претендентами на отримання кваліфікаційного розряду цього разу стали мешканці Дубровеччини, Сарненщини та Рівненщини.
Теоретичні знання та виконання практичного завдання оцінювала комісія у складі голови комісії – Аліси Хагенбрух, шеф-кухаря, власника кейтерингової компанії «Кульбаба», членів комісії - Сергія Холодова, шеф-кухаря «Бар-маки», Людмили Севрук, викладача спецпредметів Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу.
За білетами претенденти готували суп-пюре із спаржі або капусти, рибу заливну з гарніром, котлети натуральні, соус червоний з вином, желе із сиру; борщ волинський з вушками, паштет з печінки, шніцель, соус грибний кисло-солодкий, десерт «Білосніжка і сім гномів»; суп-пюре з птиці, філе куряче фаршироване, плов, соус білий з каперцями, пудинг яблучний з горіхами.
За результатами оцінювання майстерності кухарі Іван Захарчук, Тетяна Куліш та Олена Харковець отримали відповідно Свідоцтва про отримання робітничої кваліфікації за результатами неформального професійного навчання за професією «Кухар» 5 розряду та Сертифікат оцінювання неформального професійного навчання.
Цікавість до інноваційного неформального навчання і, відповідно, його оцінювання зростає, адже досвідчених кухарів, які за певних причин не мають підтверджуючих документів, в Україні чимало. І РЦПТО ДСЗ із усією відповідальністю готовий проводити оцінювання їхніх навиків, знання та присвоювати відповідні кваліфікаційні розряди.