У Гощі майбутніх кравців вчили виконувати різноманітні шви на …м’яких іграшках

IMG 5803 17 листопада на державній кваліфікаційній атестації (ДКА), яка пройшла в Гощанському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ, випускники продемонстрували добру підготовку, власноруч пошиті вироби, неприхований інтерес до професії та готовність самовдосконалюватися.

Кравець – творча та популярна з давніх часів професія, адже він виготовляє за індивідуальними замовленнями швейні вироби різного призначення та для різних категорій населення, а також переробляє вироби, відтак, бере участь у створенні нових моделей. Універсальний майстер - кравець відмінно працює на швейній машинці та бездоганно виконує ручну роботу з використанням голки, нитки, наперстка, сантиметрової стрічки, тканини, крейди, ножиць, лекал, праски тощо.

За словами майстра виробничого навчання Ірини Ткачук, ДКА у групі кравців підтвердила хорошу підготовку слухачів. На іспиті були присутні методист І категорії РЦПТО ДСЗ Наталія Місюра та заступник начальника відділу надання соціальних послуг Гощанського РЦЗ Володимир Бандура.

Слухачі задоволені теоретичним навчанням та практичними заняттями, особливо до вподоби - техніка виконання різноманітних швів: кравці мали нагоду працювати із м’якими іграшками, ескізи яких приносили на заняття.

Майбутні кравчині підготували на іспит 6 обов’язкових навчальних і 1 кваліфікаційний вироби. Впродовж навчання вони навчилися шити постільну білизну, скатертини, одяг без підкладки та інші вироби.

Навчання майбутніх кравців, що триває 8,4 місяця, передбачає теоретичний курс із вивченням таких предметів, як «Технологія виготовлення одягу», «Матеріалознавство», «Обладнання швейного виробництва», «Основи конструювання одягу» та практичні заняття на підприємствах Рівненщини.

Виробничу практику слухачі проходили на ПП «Фірма «МІС», у ФОП Костинська М.В., у ФОП Лелюх В.С. (ательє «Ярема»). Керівництво фабрики з пошиття медичного одягу ТОВ «Фапомед Україна» зацікавилося випускниками РЦПТО ДСЗ та запропонувало працевлаштування. П’ятеро слухачів пішли працювати у ПП «Фірма «МІС», яка відкриватиме свою філію у Гощанському районі, одна кравчиня знайшла роботу в Рівному в ательє з пошиття чохлів та накидок. Двоє звернулися за допомогою у працевлаштуванні до представника РЦЗ. Серед слухачів є й ті, хто мріє започаткувати власну справу і готовий для цього навчатися далі.

За результатами ДКА усі слухачі отримали Свідоцтва державного зразка про отримання професії «Кравець».

Творчої наснаги, достойного працевлаштування та вдячних клієнтів бажаємо Тетяні Дубич, Світлані Дугіній, Ніні Євчук, Світлані Колесніковій, Раїсі Овчаренко, Любові Олійник, Тетяні Пристопчук, Едіті Страгаускене - Ахмадуліній, Людмилі Федюрі та Світлані Яковець.

Ще вчора безробітні із Гощанщини та Кореччини були на роздоріжжі, а вже сьогодні отримали затребувану кваліфіковану робітничу професію, а отже - вагому візитку для подальшого працевлаштування. Приєднуйтеся і ви до команди професіоналів!

IMG 5777 IMG 5780 IMG 5782

  IMG 5779  IMG 5783  IMG 5784 IMG 5786 фото

IMG 5800

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6497340
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2246
2334
9874
6466835
4580
94288
6497340

Ваш IP: 3.145.36.10
На сервері час : 2024-05-02 16:53:13
return_links(3); ?>